AcasăStiri nationaleNoi reguli pentru examenul de notar stagiar.

Noi reguli pentru examenul de notar stagiar.

Revoltător! Noi Reguli în Examenul pentru Notar Stagiar!

Într-o mișcare care ar trebui să ne alarmeze pe toți, Ministerul Justiției a aruncat în arena publică, fără prea mult tam-tam, un proiect de ordin care redefinește întregul proces de organizare și desfășurare a examenului pentru dobândirea calității de notar stagiar. Această inițiativă, prezentată pe data de 5 iulie, pare să fie mai mult un fumigen pentru a ascunde incompetența crasă a celor de la putere.

Manipulare prin Tehnologie?

Unul dintre aspectele cele mai controversate ale acestui nou regulament este înscrierea candidaților exclusiv prin platforma informatică a INR. Ce se întâmplă cu cei care nu au acces constant la internet sau cu cei care nu sunt la fel de versati în utilizarea tehnologiei? Se pare că aceste detalii sunt ignorate cu desăvârșire, lăsând un număr semnificativ de candidați potențiali la mila unui sistem posibil defectuos.

Comisii Schimbate după Bunul Plac!

Și ce să mai spunem despre schimbarea componenței comisiilor? Se modifică cine și cum verifică îndeplinirea condițiilor de înscriere, cine decide asupra contestațiilor și cine supraveghează desfășurarea examenelor. Aceste schimbări pot deschide porțile pentru favoritism și corupție, transformând un proces care ar trebui să fie obiectiv și transparent într-unul subiectiv și opac.

Frauda – Definită Vag și Periculos

Definirea situațiilor ce constituie fraudă rămâne un alt punct nebulos. Cine stabilește aceste reguli, și mai important, cine le interpretează? Riscăm să vedem cum candidați nevinovați sunt eliminați pe baza unor acuzații nefondate de fraudă, în timp ce adevărații infractori pot scăpa nepedepsiți.

Corectarea Electronică – O Nouă Eroare în Sistem?

Introducerea corectării lucrărilor prin procesare electronică sună bine pe hârtie, dar cât de pregătit este sistemul nostru pentru a implementa această tehnologie fără greșeală? Având în vedere istoricul tehnologic îndoielnic al instituțiilor noastre, sunt motive serioase de îngrijorare că acest sistem va aduce mai multe probleme decât soluții.

Restituirea Taxelor – Un Alt Joc de Noroc?

Și nu în ultimul rând, modificarea condițiilor de restituire a taxelor de înscriere ridică semne de întrebare majore. Va deveni acest proces un alt labirint birocratic menit să descurajeze pe cei care doresc să-și recupereze banii?

Este clar că acest proiect de ordin nu este decât o altă piesă în puzzle-ul corupției și incompetenței care caracterizează sistemul nostru de justiție. Cetățenii merită transparență, integritate și un proces echitabil, nu un circ plin de reguli schimbate la comandă și tehnologie îndoielnică.

Sursa: https://www.bihorjust.ro/noi-reguli-pentru-organizarea-si-desfasurarea-examenului-de-obtinere-a-calitatii-de-notar-stagiar/

Must Read

spot_img