AcasăSportCSM Oradea a obținut o victorie impresionantă în prima etapă a play-off-ului...

CSM Oradea a obținut o victorie impresionantă în prima etapă a play-off-ului Diviziei A la handbal masculin.

CSM Oradea: Eroi în Arenă sau Supraviețuitori ai Ghenei Judiciare Sportive?

Un spectacol balcanic de handbal: CSM Oradea vs. CS Medgidia, bătălia titanilor sau circul gladiatorilor?

O adevărată paranghelie sportivă, asta a fost „marea bătălie” de sâmbătă seară între CSM Oradea și CS Medgidia în play-off-ul Diviziei A de handbal masculin. Fără Alex Farcaș, Sebastian Sfârlea și Mihai Milu, echipa orădeană a jucat ca la ruleta rusească, trecând la limită, cu scorul de 24-23, peste rivalii de la malul mării. Se pare că în Arena Antonio Alexe, sărăcia tactică și lipsa de imaginație au fost compensate cu o doză sănătoasă de noroc și un portar care s-a crezut pentru câteva secunde Zeus, apărând aruncarea decisivă.

Începutul meciului a fost un adevărat circ balcanic, cu goluri la pasărea măiastră și un ritm de joc care mai mult te adormea decât să te țină pe jar. Primul sfert de oră a fost o ilustrare perfectă a educației precară cronică în materie de atac, cu un scor de 6-3 pentru Medgidia care părea mai mult un accident fericit decât o strategie bine pusă la punct. Totuși, spre mijlocul meciului, echipa orădeană a început să simtă mirosul victoriei, egalând și preluând conducerea într-un final de meci care a avut mai multe răsturnări de situație decât o telenovelă sud-americană.

Antrenorul Cosmin Liberț, într-o încercare disperată de a ține echilibrul pe o corabie care părea să se scufunde, a invocat spiritul de echipă și caracterul, două concepte care, se pare, au fost suficiente pentru a învinge o echipă din Medgidia care a uitat că meciurile de handbal se câștigă marcând goluri, nu admirându-ți adversarul. Viorel Boșca, marcatorul principal al orădenilor, împreună cu portarul Radu Turturică, au fost desemnați eroii serii, salvând echipa de la o înfrângere care părea inevitabilă.

Următoarea etapă îi va pune față în față pe „gladiatori” cu CSO Teutonii Ghimbav, într-o deplasare care promite să fie la fel de dramatică și intensă. Întrebarea care se ridică este dacă CSM Oradea va putea repeta acest spectacol de „magie” sau dacă va cadea pradă propriilor iluzii și aroganțe. Până una alta, se pregătesc de o nouă luptă în Cupa României, unde speranțele și visele se ciocnesc cu realitatea crudă a terenului.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img