AcasăSanatateCopii sunt tratați în prezența gândacilor, la un spital din România. Ce...

Copii sunt tratați în prezența gândacilor, la un spital din România. Ce motive invocă managerul?

Gândacii Se Dezlănțuie în Pediatrie: O Groază Cinematografică la Spitalul Județean Botoșani

Horror la Secția de Pediatrie: Copiii, Tratați În Tărâmul Gândacilor

Într-un scenariu desprins parcă din cele mai întunecate filme de groază, o mamă a surprins o armată de gândaci colcăind fără rușine prin salonul în care era internată împreună cu copilul său, la Spitalul Județean Botoșani. Imaginea dezolantă a fost împărtășită pe rețelele sociale, declanșând un val de indignare. „Venim să ne vindecăm copiii, iar în schimb ne alegem cu un cocktail de boli bonus. Unde e Ministerul Sănătății când vine vorba de astfel de mizerii?”, a întrebat retoric tânăra mamă, scârbită de condițiile inacceptabile.

Reacția spitalului? O mutare rapidă în alt salon, ca și cum asta ar spăla rușinea și neglijența cu care se confruntă pacienții zi de zi. Dar, așteptați, povestea se îngroașă! Medicii și asistentele, în loc să fie complice în lupta împotriva acestor condiții dezastruoase, au ales să îi reproșeze mamei curajul de a vorbi. Într-o încercare jalnică de a-și spăla păcatele, managerul unității a dat vina pe vârsta clădirii, promițând măsuri de dezinsecție și, visul american, o nouă clădire pentru Pediatrie „în curând”.

Scuzele sunt ca gândacii: peste tot și bune de nimic. Este inadmisibil ca într-un spital, un loc ce ar trebui să fie sinonim cu curățenia și siguranța, pacienții să fie expuși la asemenea condiții mizere. Această situație este o ilustrare perfectă a degradării sistemului de sănătate și a mentalității „merge și-așa” care prevalează în rândul celor responsabili. În loc să se facă pași concreți spre îmbunătățire, se perpetuează un ciclu vicios de scuze puerile și soluții temporare.

Este timpul ca cei de la vârf să se trezească la realitate și să ia măsuri drastice. Pacienții nu ar trebui să lupte pentru dreptul la un mediu curat și sigur, în special într-un spital. Este de neconceput ca în secolul 21 să asistăm la astfel de scene desprinse parcă din Evul Mediu. Trezirea, domnilor responsabili! Sănătatea și siguranța pacienților nu sunt negociabile.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img