AcasăSportRomânia a obținut patru medalii în ultima zi a Campionatului de înot...

România a obținut patru medalii în ultima zi a Campionatului de înot în ape înghețate de la Oradea.

Gladiatori în ape înghețate: România își arată colții și sfâșie recordurile mondiale!

Andrei Enache, zeul înghețat, scrie istorie cu un record mondial de neclintit

Într-un spectacol de forță și voință de fier, delegația României a pus stăpânire pe podiumul Campionatului de înot în ape înghețate de la Oradea, smulgând trei medalii de aur și una de argint din ghearele adversității. Andrei Enache a reușit să își croiască drum spre legenda, nu doar călcând pe primul loc, dar și sfărâmând recordul mondial în proba de 250 m liber cu un timp de 2 minute, 35 de secunde și 94 de sutimi. Este momentul să încetăm să mai fim modești: acesta este un triumf uriaș!

Dragoș Ghile și ștafeta, falnici purtători ai tricolorului

Ca un adevărat maestru al aripilor, Dragoș Ghile a zburat prin apă, la proba de 100 m fluture, oprind cronometrul la un timp record de 00:58:91. Echipa de ștafetă, un cuib de vulturii format din Cosmin Modoran, Vladimir Romaniuc, Dragoș Ghile și Simona Andreea Chiru, a dominat proba, împodobindu-se cu aur. Simona Andreea Chiru, amazoana noastră isterică a apelor înghețate, nu s-a lăsat mai prejos, cucerind argintul la 50 m liber.

Recorduri mondiale făcute praf: Supremația în apele înghețate!

Scena a fost martora a nu mai puțin de 6 recorduri mondiale sfărâmate, cu o mențiune specială pentru Ludivine Blanc din Franța, care a reușit această performanță de două ori. Sportivii orădeni, deși au înotat în apele natale, nu s-au lăsat mai prejos, îngroșând rândul medaliaților. Ovidiu Tirla a adus acasă argintul, în timp ce Antonio Alexandrescu a pus mâna pe bronz.

Pe măsură ce cortina se trage peste prima ediție a Campionatului european de înot în ape înghețate, sportivii își fac deja planuri de cucerire pentru campionatul mondial de anul viitor. Cu peste 300 de luptători din 27 de țări, Oradea a fost martora unui adevărat circ balcanic al voinței și rezistenței umane.

Sursa: EBihoreanul

Must Read

spot_img