AcasăMediu & SustenabilitateProbleme cu aerul condiționat și ventilarea insuficientă.

Probleme cu aerul condiționat și ventilarea insuficientă.

Haos Termic în Primăria Oradea: Funcționarii, Victime ale Neglijenței

În Primăria Oradea, funcționarii sunt literalmente tocați de căldură, în timp ce responsabilii par să joace un joc de-a v-ați ascunselea cu soluțiile. În timp ce birourile de pe latura dinspre strada Primăriei se transformă în adevărate saune, sistemul de climatizare pare a fi o relicvă uitată, nefuncțională de ani de zile. Este oare posibil ca într-o instituție publică, care ar trebui să fie un exemplu de funcționalitate și eficiență, angajații să fie lăsați să se topească de căldură?

Reparații Amânate și Birocrație Arzătoare

Deși canicula nu este un fenomen nou, Primăria Oradea pare surprinsă de fiecare dată de sosirea verii. Licitațiile pentru mentenanța sistemului de climatizare sunt demarate cu o întârziere cronică, lăsând angajații să sufere până când natura decide să tempereze temperaturile. Între timp, timpul trece, vară se transformă în toamnă, și problema climatizării devine irelevantă, îngropată sub promisiuni uitate până în anul următor.

Ironia Economiei: Slăbire Forțată și Economii Dubioase

Pe lângă disconfortul termic, există și o ironie amară în această situație: funcționarii pierd kilograme, nu prin alegeri sănătoase, ci datorită unei săli de așteptare transformate în saună, în timp ce Primăria economisește sume nesemnificative la factura de electricitate. Totuși, cetățenii, cei care plătesc taxe și impozite, sunt cei care suportă consecințele acestei gestionări defectuoase, plătind nu doar cu nervii, ci și cu sănătatea.

Concluzie

În final, situația din Primăria Oradea nu este doar un discomfort temporar, ci o reflectare a unei probleme sistemice în gestionarea resurselor și priorităților. Angajații și cetățenii merită mai mult decât promisiuni și amânări. Merită un mediu de lucru și un serviciu public care să funcționeze eficient, indiferent de sezon. Așadar, când va decide Primăria Oradea să pună confortul cetățeanului și al angajatului său înaintea economiilor pe termen scurt?

Sursa

Must Read

spot_img