AcasăStiri localeCod portocaliu de furtuni și grindină în Bihor.

Cod portocaliu de furtuni și grindină în Bihor.

Alertă Meteorologică De Proportii: Cod Portocaliu De Furtuni În Bihor!

Se prefigurează un sfârșit de săptămână haotic pentru județul Bihor și întreg nord-vestul României. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare severă de cod portocaliu, valabilă de sâmbătă, de la ora 15, până duminică dimineața, la ora 06. Fenomenele meteorologice extreme prevăzute includ vijelii devastatoare și grindină de dimensiuni alarmante, capabile să provoace daune semnificative.

Furtuni Feroce și Grindină Gigantică

Conform ANM, regiunile Crișana, Maramureș, localități din Banat și Transilvania, precum și nord-vestul Moldovei vor fi martore la vijelii cu viteze de rafală între 70 și 90 km/h. Grindina, care poate atinge dimensiuni mari, va fi însoțită de averse torențiale și descărcări electrice periculoase. Într-un interval scurt de timp, se estimează că se vor acumula între 25 și 40 l/mp de apă, iar izolat, cantitățile ar putea depăși 50 l/mp.

Caniculă Insuportabilă în Acompaniamentul Furtunilor

Într-o notă la fel de alarmantă, ANM a emis și un cod galben de căldură pentru ziua de sâmbătă, afectând inclusiv județul Bihor. Temperaturile vor oscila între 32 și 34 de grade, creând un disconfort termic major. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități, amplificând starea de disconfort.

Este esențial ca locuitorii din zonele vizate să ia măsurile necesare de precauție și să urmărească evoluția condițiilor meteorologice. Prudența și pregătirea adecvată pot face diferența în așteptarea și gestionarea acestor fenomene extreme.

Sursa

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Must Read

spot_img