AcasăStiri nationalePăcănelele la sate și amenințarea penală

Păcănelele la sate și amenințarea penală

Abuzuri Legislativ-Administrative: Guvernanții și Jocurile de Noroc

Într-o încercare de a-și asigura popularitatea, guvernanții noștri nu s-au sfiit să calce în picioare principiile legale fundamentale. Recent, au fost revocate autorizațiile valabile ale unor comercianți de jocuri de noroc, măsură care, departe de a fi o soluție, se prefigurează a fi o sursă sigură de compensații costisitoare în viitor. Această acțiune este doar vârful icebergului într-o serie de manevre discutabile.

Modificări Legislative Forțate și Neconstituționale

Într-un gest de forță legislativă, guvernanții au modificat codul penal, introducând infracțiuni pentru funcționarea saloanelor de păcănele în localitățile sub 15.000 de locuitori fără aprobarea primăriei. Curios este că, pentru a urgenta procesul, au preluat o propunere legislativă respinsă anterior care viza codul rutier, modificându-i titlul și conținutul într-un timp record. Această lege a fost rapid adoptată, dar nu a scăpat de ochiul critic al Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a atacat-o la Curtea Constituțională pentru încălcarea principiului bicameralismului.

Un Spectacol de Indiferență față de Legalitate

Este revoltător cum guvernanții par să trateze procesul legislativ ca pe un teren de joacă personal, unde regulile sunt flexibile și adaptabile după bunul plac. Această abordare nu doar că subminează încrederea publicului în instituțiile statului, dar pune și un semn de întrebare asupra viitorului juridic al legilor adoptate în grabă și fără respectarea procedurilor. Instanța Supremă a subliniat, de asemenea, că legea este neclară și creează suprapuneri legislative, ceea ce adaugă un alt strat de incertitudine și posibile complicații.

Așteptăm acum decizia Curții Constituționale, dar indiferent de rezultat, acest episod va rămâne în istorie ca un exemplu clar de cum nu ar trebui gestionată legislația într-un stat care se respectă. Este un memento dureros că, în politică, surprizele neplăcute pot apărea oricând, iar consecințele pot fi de lungă durată.

Sursa

Must Read

spot_img