AcasăEvenimente localeVoievodul la apă: Pietrarii italieni reface pavajul.

Voievodul la apă: Pietrarii italieni reface pavajul.

Dezastrul Urban: Statuia lui Mihai Viteazul, Scufundată în Bălți

Imaginea eroică a lui Mihai Viteazul, simbol al unității și mândriei naționale, a fost literalmente înecată în incompetența administrativă. La doar o lună de la inaugurarea triumfală în centrul civic, monumentul s-a transformat într-un punct nevralgic al neglijenței. Piațeta, pavată cu mândrie de pietrari italieni, a devenit scena unui spectacol rușinos, unde apa de ploaie a format bălți jenante chiar în fața statuii.

Reparații de Mântuială în Inima Orașului

Primăria, într-un gest de reparare tardivă, a ordonat refacerea pavajului, încercând să pună un pansament pe o rană urbană deschisă de proasta planificare și execuție. Muncitorii, legați de condițiile de garanție, au fost nevoiți să reașeze pietrele, sperând că vor opri mizeria acvatică să se acumuleze în fața voievodului. Ironia situației? O speranță subțire ca și pietrarii să nu mai fie nevoiți să intervină prea curând, cel puțin până când lucrarea va ieși din perioada de garanție.

Un Simbol Național, Tratat cu Dispreț

Este o rușine cum un monument dedicat unei figuri istorice de calibrul lui Mihai Viteazul este tratat cu o asemenea lipsă de respect și profesionalism. Ce mesaj transmitem despre valorile și istoria noastră când nu suntem în stare să menținem nici măcar aspectul estetic al unui spațiu public? Această situație ridică semne serioase de întrebare asupra capacității administrației de a gestiona proiecte care ar trebui să inspire mândrie, nu indignare.

Sursa: BIHOREANUL

Must Read

spot_img