AcasăEvenimente localeUn râs a fost observat plimbându-se în satul de vacanță Boga. Ce...

Un râs a fost observat plimbându-se în satul de vacanță Boga. Ce părere are directorul Parcului Natural Apuseni despre acest incident (VIDEO)?

Un râs a fost surprins în timp ce-şi făcea plimbarea de seară prin faţa unei pensiuni din satul de vacanţă Boga

Sălbăticiunea a fost surprinsă marţi, în jurul orei 21, de camera de supraveghere montată pe peretele unei pensiuni din „Valea Rea”, o zonă liniştită şi pitorească a satului de vacanţă din Parcul Natural Apuseni.

Directorul Parcului, Alin Moş, susţine că animalul a coborât din pădure profitând de faptul că, fiind iarnă, în zonă nu sunt turişti şi e linişte

„Ca orice felină, râsul este un animal sfios şi temător, nu se afişează decât în zone liniştite, cât mai departe de așezările omenești. Rar se lasă văzuţi”, spune Alin Moş.

La ultima evaluare, în Parcul Natural Apuseni erau în evidenţă un număr de 24 de râşi, însă ar putea fi mai mulţi

„În teren pot fi 35-40 de feline, numărul acestora ar putea fi mult mai mare, tocmai pentru că sunt o prezenţă discretă și se feresc de contactul cu oamenii”, a explicat directorul Parcului.

Animalele – o parte din frumusețile ascunse ale naturii

Cu toate acestea, dacă beneficiezi de noroc și ești acolo în momentul potrivit, poți avea privilegiul de a vedea aceste minunate feline în acțiune, oferindu-ți o experiență unică și memorabilă în sălbăticie.

Sursa: Bihoreanul

Must Read

spot_img