AcasăEvenimente localeSimularea Evaluării Naționale 2024 în Bihor: Peste 5.000 de elevi au fost...

Simularea Evaluării Naționale 2024 în Bihor: Peste 5.000 de elevi au fost înregistrați.

Maratonul de Fățărnicie Educațională: Simularea Evaluării Naționale 2024 în Bihor

În Bihor, teatrul absurdu-lui educațional ia forma unei simulări

În perioada 5-7 februarie, elevii clasați pe ultima treaptă a gimnaziului din Bihor, acei 5.239 de pioni ai sistemului, vor fi aruncați în gura morișcii de abuzuri numită simularea Evaluării Naționale 2024. Într-un marș al iluziilor, primii vor face cunoștință cu marea bătaie de joc la Limba și Literatura Română, urmați de o odisee fără sens în lumea numerelor la matematică și o finală de răsunet la Limba și Literatura Maternă. Cu un arsenal de 144 de centre de examen pregătite ca pentru o paradă a vanităților, sistemul pretinde că oferă condiții adaptate pentru 37 de suflete pierdute într-o junglă de nevoi specifice.

Începând cu ora 9:00, elevii vor fi înghițiți de această mașinărie infernală, având permisiunea să se așeze pe scaunele disperării până la ora 8:30. Fiecare va avea două ore să își verse speranțele pe hârtie, într-un efort de a naviga prin acest circ balcanic. Rezultatele, acele cifre absolute care nu fac nici doi rahati uscați pentru dezvoltarea lor reală, vor fi aruncate în fața lor pe 23 februarie, mascați sub un val de anonimat crud.

Scopul acestei farse? Să îi adâncească pe elevi într-o iluzie de pregătire, în timp ce li se fură bucuria de a învăța. Profesorii, elevii și părinții vor fi forțați să analizeze aceste mizerii, într-o încercare zadarnică de a găsi o învățătură subiacentă. Și ca să bată cinismul cu ironie, lucrările vor fi scanate și corectate într-un spațiu digital, perpetuând același tip de comportament dezirabil pe care îl dezavuez cu toată ființa.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img