AcasăStiri nationaleTragedie. Fostul procuror Adrian Virgil Briscan a decedat. Avea 52 de ani....

Tragedie. Fostul procuror Adrian Virgil Briscan a decedat. Avea 52 de ani. A avut un episod neplăcut acasă.

Tragedie sau Ironie? Fostul Procuror Adrian Virgil Briscan, un Gladiator al Justiției, Înfrânt de Propriul Inimă

Scena Finală: Un Stop Cardiac la 52 de Ani, Fără Martori, Fără Apărare

Adrian Virgil Briscan, odată stâlp al magistraturii, s-a prăbușit în propria arenă, locuința personală. Scenele disperate de resuscitare, deși executate cu toată vehemența din lume de echipele de medici, au fost zadarnice. Moartea l-a răpit pe fostul procuror, lăsând în urmă un gol uriaș și multe întrebări. În 1998, Briscan pășea în magistratură, plin de idealuri, pentru a se retrage în 2021, lăsând în urmă un peisaj judiciar bântuit de fantomele corupției și abuzurilor.

Vociferând Contra Corupției: Lumina și Umbrele Carierii lui Briscan

Adrian Briscan nu a fost un simplu procuror. Aflat în mijlocul furtunilor judiciare, a fost martor în procesul lui Vasile Constantin Popa, fostul șef al Parchetului Tribunalului Bihor, aruncat în ghearele Direcției Naționale Anticorupție. Laura Codruța Kovesi însăși l-a evidențiat pentru activitatea sa. În 2010, Briscan avansează, ajungând la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde și-a încheiat cariera 11 ani mai târziu, poate prea devreme, poate prea târziu pentru un sistem care încă își linge rănile.

Ultimul Act: Un Final Neprevăzut și Multe Întrebări Fără Răspuns

Pe 4 februarie, destinul a jucat cartea finală pentru Briscan. În propriul său sanctuar, inima i-a cedat, lăsându-l fără suflare, departe de sala de judecată, dar înconjurat de echipele de salvare ce luptau să îi prelungească actul final. În ciuda eforturilor, a fost declarat decesul. Fără suspiciuni de infracțiune, cu necropsia pe rol, moartea sa ridică cortina peste o viață dedicată justiției. Polițiștii și procurorii continuă să caute răspunsuri, poate la fel cum Briscan a căutat dreptatea într-un sistem adesea septic.

Sursa: bihorjust.ro

Must Read

spot_img