AcasăEvenimente localeOierii din Bihor au trimis zeci de oi.

Oierii din Bihor au trimis zeci de oi.

Un gest impresionant al oierilor din Bihor: solidaritate în fața tragediei

Un cioban din Vaslui, căruia i-au murit aproximativ 90 de oi din cauza unui tratament administrat greșit, primește acum ovine din toată țara, grație fermierilor din Bihor. Familia Munteanu din Roșiori a postat pe Facebook drama prin care trec, iar comunitatea oierilor s-a mobilizat exemplar.

Totul a început când ciobanul a aplicat o soluție veterinară recomandată greșit de o farmacistă, provocând moartea a zeci de animale. Eroarea lui a fost cu consecințe devastatoare, rămânând cu doar 20 de oi în loc de cele 120 inițiale. Un episod de neglijență care putea fi fatal pentru mica afacere a familiei Munteanu.

Însă, colegii din breaslă nu au stat deoparte, văzând nevoia acută de ajutor a tânărului cioban. Oameni cu inimă mare, dar și cu experiență acumulată în ani de muncă cu animalele, au decis să facă ceva. Și au făcut! În doar câteva zile, Traian Muntean a primit 30 de oi de la crescători din Bihor, iar astăzi a mai primit un transport impresionant de 108 oi din județele Mureș și Sibiu. Acțiunea de solidaritate a atins cote maxime, iar tânărul cioban se vede acum cu aproximativ 140 de ovine, grație colegilor săi oieri din Bihor, Mureș și Sibiu.

Așadar, în fața tragediei, s-a iscat o rază de lumină, materializată în gestul oierilor din Bihor de a oferi o mână de ajutor neașteptată. O lecție de solidaritate și comuniune pentru întreaga comunitate agricolă din România.

Sursa: Bihor Justiția

Must Read

spot_img