AcasăEvenimente localeLucrările la Inelul Metropolitan dintre Băile Felix și Nojorid avansează. Stadiul actual...

Lucrările la Inelul Metropolitan dintre Băile Felix și Nojorid avansează. Stadiul actual al lucrărilor este de 25%.

img VVaRdpfVOj7w5RT9orsAvn0m

Intimitatea ta, o glumă proastă în era digitală!

Confidențialitate sau iluzie? Alegeți cum vă vindeți viețile!

Se pare că în marea băltoacă a internetului, intimitatea noastră valorează cât un bob de mazăre în ochii gigantilor digitali. „Pentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă”, încep ei, cu un ton care aduce mai mult a ironie supremă decât a preocupare autentică. Păi, dacă era atât de importantă, de ce ne învârtiți în morișca de abuzuri, procesând datele noastre personale ca pe niște mărunțișuri de vândut pe piața neagră a publicității? Ce urmează? Vă oferim pe tavă adresele IP și identificatorii cookie, totul ambalat frumos cu o fundiță de „personalizare”, ca și cum ne-ar face plăcere să fim ținta reclamelor voastre insidioase.

Și ce facem? „Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul”, ne îndeamnă ei, de parcă am avea de ales în această paradigma colhoznică și odioasă a corupților digitali. Ah, și să nu uităm, ne putem „răzgândi și schimba opțiunile în orice moment”, revenind la acest site. Ce generoși, nu? Ne dau iluzia alegerii, când, de fapt, suntem doar niște pioni în jocul lor de șah, controlați și manipulați după bunul lor plac.

Deci, dragi cetățeni digitali, să nu vă mirați dacă vă simțiți urmăriți de fantomele publicității online oriunde v-ați duce pe internet. V-ați vândut intimitatea pentru o „experiență personalizată”, iar acum plătiți prețul. Bine ați venit în era în care confidențialitatea e doar un cuvânt frumos, aruncat în vânt de cei care profită de naivitatea noastră. Treziți-vă și mirosiți cafeaua digitală, prieteni, suntem în 2023 și intimitatea noastră e pe cale de dispariție, dacă nu a evaporat deja.

Sursa: aici

Must Read

spot_img