AcasăEvenimente localeWest Alpine Off Road Oradea a sărbătorit zece ani de activitate și...

West Alpine Off Road Oradea a sărbătorit zece ani de activitate și implicare umanitară în munții Apuseni.

img

Dezastre care Trezesc Conștiințe: Eroism sau Căutare de Sens în Haos?

Începuturi Marcate de Tragedie: Nașterea West Alpine din Cenusa Dramei

Acum un deceniu, un incident cu iz de groază, drept scos dintr-o poveste sumbră, a zguduit comunitatea: prăbușirea unui avion în Munții Apuseni, unde pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au găsit sfârșitul. Acest episod tragic a fost, paradoxal, scânteia ce a dat naștere asociației West Alpine Off Road. Condus de emoția brută și de scârba față de impotența sistemică, Cornel Doble jr. a decis că e momentul să treacă de la vorbe la fapte, fondând această asociație non-profit, gândită ca un pumn în fața destinului crud, un instrument de a interveni acolo unde sistemul eșuează jalnic.

Un Deceniu de Luptă Împotriva Indiferenței: West Alpine Off Road

De-a lungul anilor, West Alpine și-a lărgit orizonturile, transformându-se într-o fortăreață umanitară cu divizii specializate, precum „Divizia de Salvare West Alpine Off Road”. Este vorba despre un grup de temerari, echipați până în dinți, gata să se arunce în vâltoarea naturii ostile pentru a smulge vieți din ghearele morții. Sărbătoarea de zece ani de activitate a fost marcată, simbolic, printr-o pelerinajă la Troița Eroilor din Apuseni, un omagiu adus celor pierduți, dar și un strigăt de luptă pentru viitor, un angajament de a continua să sfideze obstacolele, indiferent cât de insurmontabile par.

„Ne-am regăsit în locul unde totul a început, acolo unde tragedia a deschis ochii unei comunități întregi. Eram doar o adunătură de inimi pasionate de off-road, dar am devenit o forță. Nu ne-am dorit nimic mai mult decât să transformăm acest hobby într-o misiune de salvare. West Alpine Off Road și diviziile sale sunt dovada că, din mizerie și disperare, se poate naște speranța”, rememorează Cornel Doble jr., inima acestei inițiative.

Reamintim că în tragedia din 20 ianuarie 2014, alături de Adrian Iovan și Aurelia Ion, au suferit răni grave și alți pasageri, porniți cu misiuni nobile. Această catastrofă nu a fost doar un semnal de alarmă, ci și un punct de cotitură, o ilustrare crudă a faptului că, în fața naturii, suntem adesea neputincioși, dar împreună, putem face față.

Sursa: bihon.ro

Must Read

spot_img