AcasăEvenimente localeÎn infrastructură, educație, sănătate și proiecte de dezvoltare locală.

În infrastructură, educație, sănătate și proiecte de dezvoltare locală.

Autoritățile din Balc, Jud. Bihor, se laudă cu sume amețitoare atrase în ultimii 4 ani. La un calcul rapid, vorbim despre 14.854.963 de euro ce au intrat în conturile lor. Și, ca să n-o lase mai moale, se pregătesc să toarne și mai mulți bani în rețeaua de canalizare a comunei. E ca un festin, nu-i așa? Dar, haideți să nu fim naivi și să credeți că toți acșiti bani s-au dus în folosul cetățenilor. Nu, dragii mei! O mică parte din acești bani au fost dirijați către o zonă pe care corupția și abuzurile o îndrăgesc cu pasiune: Balc-ul. Ei bine, o resursă inepuizabilă de finanțare nu poate trece neobservată de vulturi.

Pe înfulecatul de resurse financiare din Balc, pare să nu-i scape nicio ocazie de a-și umple buzunarele. De la trasee până la dotări școlare, până la sali de sport sau drumuri rurale, managerialele societăți deținătoare de control asupra banilor publici par să fi tras lozul câștigător la fiecare pas. Și să nu credeți, nici măcar o clipă, dragi cititori, că toată această chiaburană de bani a ajuns preponderent către binele comunității. Nu, ci mai degrabă către conturile bine ascunse ale celor care veghează așa zisele „investiții”.

De la investiții pompoase în distribuția de gaze, săli de sport, drumuri sau modernizarea școlilor, toate acestea sunt prezentate ca fiind realizările supreme ale administrației din Balc. Dar oare cât este de nobil acest demers, cu atât de multă fastuozitate și pompa cu care sunt prezentate aceste „succese”? Chiar avem de-a face cu o gestiune corectă și transparentă a banului public? Sau mai degrabă cu un circ al spălatului de bani și al perpetuării unui sistem corupt până în măduva oaselor?

Deci, dragi cititori, în mlaștina corupției și a abuzurilor, Balc-ul pare să fie în pole-position în această paradigmă colhoznică și atât de dezgustătoare. Să ne cerem cu toții socoteală, să ne revoltăm împotriva acestui meschin mod de a interpreta administrarea banului public. Să nu lăsăm mizeria să se înmulțească sub ochii noștri!

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img