AcasăStiri nationaleAu început evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a....

Au început evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Ministerul Educației testează o nouă aplicație digitală.

Sesiunea de evaluări naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a a început luni, fiind programată să se încheie pe 29 mai.

Primii elevi testați sunt cei care termină clasa a II-a și care luni au susținut proba scrisă la limba română sau limba maternă. Pe 14 mai este programată proba de citit în limba română, iar miercuri cea în limba maternă. Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii, în timp ce vineri, 17 mai, se va desfășura ultima probă din cadrul EN II (Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale), susținută de elevii aparținând minorităților naționale.

Calendarul de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a VI-a (EN VI) are următoarea configurație: 28 mai – Limbă și comunicare, respectiv 29 mai – matematică și științe ale naturii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, la nivel național vor fi testați, în total, 500.000 de elevi. Probele au o structură și caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Rezultatele obținute de elevi nu se afișează public și nu se notează în catalog.

Rapoartele generate în școli pe baza rezultatelor vor furniza argumente statistice de maximă importanță și relevanță pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naționale, măsuri focalizate pe nivelul unității de învățământ și pentru beneficiarii serviciilor educaționale: elevi, părinți/tutori, cadre didactice, personal educațional de sprijin etc.

Sursa: BIHOREANUL

Must Read

spot_img