AcasăEvenimente localeFestivalul Medieval începe în Cetatea Oradea.

Festivalul Medieval începe în Cetatea Oradea.

Explozia Spectacolelor Medievale Invadează Oradea!

Înaintează, căci timpul nu mai are răbdare! Cetatea Oradea se pregătește să fie asaltată de o armată de cavaleri, domnițe și meșteri medievali, într-o demonstrație de forță și măiestrie la Festivalul Medieval 2024. Fiecare colț al cetății va vibra în ritmul luptelor și al muzicii, transformând orașul într-un tărâm al istoriei vii, unde trecutul întâlnește prezentul într-o simfonie epică.

Conferința de Presă – Pregătiri și Invitați de Marcă

Alexandru Chira, directorul general Visit Oradea, a dezvăluit în sala cu grifoni detalii fierbinți despre ce ne așteaptă la festival. Împreună cu cavalerii de la Deus Vult și invitați din Franța, Canada și România, promisiunea este clară: acest festival va fi mai grandios ca niciodată. Nu mai puțin de 600 de cavaleri vor lua parte la turniruri de neuitat, în timp ce taverna medievală promite să fie punctul de întâlnire al tuturor celor dornici de aventură.

Turniruri și Spectacole – O Aventură pentru Toate Vârstele

De la turnirurile cu lance balsa, la paradele de modă medievală și spectacolele cu stegari, festivalul este o explozie de culoare și energie. ING Bank România, partenerul oficial, aduce și el un plus de magie, pregătind o zonă de relaxare pentru eroii obosiți de luptele spectaculoase. Vei putea să te pierzi în muzica trupelor Grimus și The Fuel Girls din Marea Britanie, sau să te lași captivat de artiștii care mânuiesc focul cu o îndemânare ce sfidează timpul.

Educație și Distracție în Zona Copiilor

Pentru tinerii cavaleri și domnițe, zona dedicată copiilor este plină de activități educative și distractive. De la ateliere de dans medieval, la teatru de păpuși și magii, micuții aventurieri vor avea parte de o experiență de neuitat, învățând despre curaj, onoare și istorie în cel mai interactiv mod posibil.

Meșteșugurile Medievale – Artă și Istorie

În Aleea Meșteșugarilor, vei putea să vezi și să înveți despre meșteșugurile care au construit lumea medievală. Fierari, tâmplari, sticlari și olari își vor demonstra abilitățile, oferindu-ți o fereastră spre trecut, prin obiectele autentice pe care le creează sub ochii tăi. Este o ocazie rară de a aprecia măiestria artizanilor și de a înțelege importanța acestor meșteșuguri ancestrale.

Concluzie

Festivalul Medieval Oradea 2024 nu este doar un eveniment, ci o călătorie în timp, o celebrare a istoriei și a culturii. Fie că ești pasionat de istorie, în căutare de aventură sau pur și simplu în dorința de a trăi momente spectaculoase alături de familie, acest festival promite să fie punctul culminant al verii. Nu rata ocazia de a fi parte din această poveste epică!

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img