AcasăEvenimente localeUna dintre cele mai mari tranzacții de terenuri la Ciumeghiu.

Una dintre cele mai mari tranzacții de terenuri la Ciumeghiu.

Escaladarea Prețurilor și Monopolul Străin pe Pământul Românesc

Într-o lume unde agricultura ar trebui să fie coloana vertebrală a oricărei economii naționale, România pare să-și vândă resursele la preț de nimic. Cele mai recente raportări ale Ministerului Agriculturii arată o scenă de parcă ne-am întoarce în vremurile coloniale, unde baronii străini, precum Attilio și Gian Franco Beccaria sau Santi Mauro, pun mâna pe hectare întregi de teren arabil, fără ca cineva să clipească.

Este revoltător cum, în primele șase luni ale anului, doar cinci tranzacții au fost avizate, cu un total de aproximativ 200 de hectare schimbând proprietarii pe sume ce depășesc 8,2 milioane de lei. Această stagnare a pieței nu face decât să sublinieze o pasivitate îngrijorătoare în protejarea activelor naționale.

Conflictul de Interese: Politicieni în Jocul Imobiliar

Mai alarmant este faptul că printre cei care se învârt în aceste afaceri se numără și politicieni, cum ar fi primarul unei localități din Olt, soțul senetoarei PSD Mirea Siminica, care prin Dinamic Prodcm S.R.L., a reușit să achiziționeze terenuri masive. Aceasta nu este doar o afacere, ci un joc de putere și influență, unde legile sunt manipulate în favoarea celor cu conexiuni, lăsând fermierul român și mai vulnerabil.

Nu putem să stăm deoparte și să privim cum viitorul agricol al României este parcelat și vândut pe bucăți. Fiecare hectar de teren arabil care trece în mâinile străinilor sau ale magnatilor politici este un pas înapoi pentru securitatea alimentară și independența economică a țării noastre.

Concluzie

Este esențial să ne întrebăm: Cine beneficiază cu adevărat de pe urma acestor tranzacții? Răspunsul este simplu: nu cetățeanul de rând. Este un moment critic în care trebuie să ne reevaluăm prioritățile și să punem capăt acestui joc periculos care se joacă pe terenurile noastre fertile. Trezirea la realitate nu este doar necesară, ci obligatorie.

Sursa

Must Read

spot_img