AcasăStiri localeTânărul orădean Alex Topai, bronz la Olimpiada Europeană de Geografie.

Tânărul orădean Alex Topai, bronz la Olimpiada Europeană de Geografie.

Scandalul Bronzului: Cum Performanța Devine O Rutină

Ați auzit, nu-i așa? Alex Topai, produsul sistemului educațional orădean, a reușit să smulgă încă o medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Geografie, care a avut loc la Belgrad. Dar nu e singur. Alături de el, alți șapte elevi din România au transformat competiția într-un veritabil festival al medalierilor. Opt copii, opt premii! Sună a performanță, dar oare nu ne-am săturat să aplaudăm mediocritatea?

Medaliile: Aur, Argint și Dezamăgire

Da, România a strălucit, dar nu suficient. Două medalii de aur și patru de argint, completate de două de bronz, sunt rezultatele oficiale, anunțate cu pompa de Ministerul Educației. În fruntea lotului seniorilor, avem pe Daniel Nicolae Hanganu și Andrei-Ioan Moga, care au reușit să se ridice peste nivelul bronzului. Dar ce ne facem cu ceilalți? Alex-Darius Topai și Mihnea-Ioan Șuțoiu, deși merituoși, tot pe treapta a treia s-au oprit. La juniori, Cosmin-Ioan Dulgheru a eclipsat pe toți, dar restul? Cristina-Daria Toderici și frații Țiplic, Andrei-Marius și Paul-Ioan, au adus acasă doar argintul. Unde este aurul pe care ni-l dorim cu toții?

Coordonatorii: Sprijin sau Povară?

Profesoarele Mihaela Florina Alexandru și Mihaela Cornelia Fiscutean sunt la cârma acestui lot. Felicitări lor și părinților, spune Ministerul. Dar, oare, acest sprijin necondiționat al părinților și coordonatorilor nu ar trebui să producă rezultate mai strălucitoare? Nu ne-am săturat să fim eternii apropiați de podium, dar niciodată pe cea mai înaltă treaptă?

Viitorul lui Alex Topai: Geografia Succesului?

Absolvent al Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea, Alex Topai urmează să studieze Geografia la Universitatea din București. O medalie de aur absolut la ediția 2023 a Olimpiadei Europene de Geografie pare să-i asigure un loc la facultate. Dar este suficient? Este acesta maximul pe care îl poate atinge educația noastră sau putem să sperăm la mai mult?

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img