AcasăEvenimente localeExperți europeni interacționează cu comunitatea din Munții Apuseni.

Experți europeni interacționează cu comunitatea din Munții Apuseni.

A doua intalnire a European CAP Network Focus Group on Competitive and Resilient Mountain Areas s-a derulat la Cluj-Napoca si in Munții Apuseni

Incidentul s-a petrecut la invitația Prof. Dr. Felix Arion si Prof. Dr. Mugurel Jitea, din cadrul Departamentul de Stiinte Economice USAMV Cluj de la Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală din USAMV Cluj-Napoca. Oh, cât de scârbător este să vedem aparenta preocupare pentru dezvoltarea rurală, ascunsă sub pretenția elitistă a unei întâlniri europene! Grupul de alesgi gânditori s-a întâlnit, bolnavi de orgoliu, pentru a discuta și a decide viitorul unor zone muntoase. Se anunță inevitabil un circ al neputinței și al balcanicului, perpetuând inconsecvența și absurdul.

Echipa de experti a analizat directiile de dezvoltare ale zonei montane din Europa

Iată-ne pe drumul previzibil al expertizei – să se adune, să se prefacă că analizează și să profereze învățături subiacente, While, în culise, mizeriile corupției și intereselor obscure frământă mințile acelora care se cred stăpâni ai destinului montan. Încă un episod din morișca de abuzuri și deşănțată dispreț pentru bunăstarea reală a locuitorilor. Așteptăm cu sufletul strâns să vedem care absurditate sau promisiune trecătoare va fi scoasă la iveală pentru a-și hrăni ego-ul ridicol și pentru a perpetua cercul vicios al inegalității extrem de odioase în aceste zone încâlcite de interese meschine și de elitism infect.

Prin amabilitatea Administrației Parcul Natural Apuseni, grupul de experti europeni a vizitat Munții Apuseni

Și iată-ne la momentul ‘afectuos’ al vizitei, când distinșii experți europeni se coboară să interacționeze cu ‘fermierii și antreprenorii’, într-un act de ipocrizie fără margini. În timp ce vociferăm în măruntaiele politico-administrative, acest circ grotesc, o paranghelie a puterii și a disprețului față de munca reală se desfășoară sub ochii noștri îngroziți. Cu cât se prefac mai bine că-i interesează problemele reale din comunitățile montane, cu atât mai adânc își împroașcă praf de obraz pe chipurile masceari ale acestor interacțiuni binevoitoare și false.

Sursa: https://www.bihorjust.ro/experti-europeni-in-muntii-apuseni-au-interactionat-cu-fermieri-antreprenori-administratia-locala/

Must Read

spot_img