AcasăStiri nationaleBoloș reînfiinţează Antifrauda la nivel de județ.

Boloș reînfiinţează Antifrauda la nivel de județ.

Antifrauda nu se reînfiinţează pentru a relua vechile obiceiuri ale Gărzii Financiare

Structurile teritoriale judeţene ale inspecţiei antifraudă au un singur scop: să facă mai puternic ANAF în combaterea evaziunii fiscale și în lupta cu activităţile economice ilicite. Sunt deja destui ani în care încercăm să combatem activitatea economică ilicită din birouri, susţine Marcel Boloş, ministrul Finanţelor. Acest demers vine în contextul aprobarii, în şedinţa de joi, a unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care urmăreşte eficientizarea activităţii, operativitatea verificărilor şi creşterea calităţii controalelor. Un pas înainte sau doar o nouă doză de circ pentru a amăgi ochiul public?

Marcel Boloş și Antifrauda: Reorganizare sau subterfugiu?

Într-o postare pe Facebook, ministrul Finanţelor vociferează că structurile teritoriale judeţene ale inspecţiei antifraudă sunt arma supremă împotriva evaziunii fiscale, perpetuând o iluzie de competență și integritate. Cu atâta vehemență și patos, încercând să-și justifice existența, dar, de fapt, perpetuând un circ și mai mare decât cel dinainte, Marcel Boloș își dorește ca poporul să creadă în minuni.

ANAF: De la reorganizare la corupție institutionalizată?

În contextul schimbării structurale a ANAF, ministrul promite măsuri ferme împotriva celor care își bat joc de sistem, însă cu totul altă manieră: „Suntem foarte serioși când vine vorba de integritate, dar, în același timp, să ne amuzăm puțin cu reorganizările și artificiile birocratice!” Reorganizarea ANAF pare a fi o încercare disperată de a acoperi un sistem profund corupt și ineficient, iar aceste promisiuni vagi nu pot ascunde realitățile dure cu care se confruntă contribuabilii de bună-credință.

Sursa:

Bihor Justiție

Must Read

spot_img