AcasăStiri nationaleRomânia va avea o fabrică de armament finanțată de UE.

România va avea o fabrică de armament finanțată de UE.

Comisia Europeană finanțează o fabrică de armament în România

Comisia Europeană a lansat un program de lucru pentru consolidarea industriei continentale de apărare şi a selectat 31 proiecte care să sporească producţia de muniţii şi gradul de pregătire. Unul dintre aceste proiecte se va implementa în România, fiind vorba de o fabrică de armament în valoare de 47 de milioane de euro, anunță news.ro.

Ce se știe despre proiectul controversat din România?

Proiectul a fost depus de compania germană Rheinmetall şi ROMARM, o companie a Ministerului Economiei. Nemții de la Rheinmetall își doresc să construiască în țara noastră o fabrică de pulberi, a dezvăluit ministrul Economiei, Radu Oprea. Deocamdată, locul exact al acestei investiții este încă un mister, cu toate că România deține deja 16 fabrici de muniție și armament de stat.

Finanțare europeană controversată

În total, Comisia Europeană alocă o finanțare de 500 de milioane de euro pentru producția de muniție în statele membre, fiind prima tranșă dintr-un buget de 2 miliarde. Odată cu această direcție, se ridică întrebări cu privire la scopurile reale ale acestui program și la impactul pe care îl va avea asupra politicii de apărare a țării noastre.

Surse: www.ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img