AcasăEvenimente localeBeniamin Rus dorește să semneze contractul rapid pentru Biharia-Chiribiș.

Beniamin Rus dorește să semneze contractul rapid pentru Biharia-Chiribiș.

### Scandal în jurul contractului pentru autostrada Biharia-Chiribiș: acuzații, contestații și o bătălie juridică feroce

Conducerea Precon, înfuriată după acuzațiile ministrului Grindeanu

Asocierea Precon a dorit și își dorește în continuare semnarea contractului de lucrări 3C2 Biharia-Chiribiș, însă a fost întâmpinată de o serie de obstacole și acuzații, fără ca situația să se limpezească vreodată. Conducerea firmei, condusă de oameni dornici să desfășoare treaba și să se apuce de construit, a fost uluită când ministrul Grindeanu a îndrăznit să acuze că firma lor a obținut contractul prin căi dubioase. O acuzație atât de gravă încât i-a determinat pe cei de la Precon să reacționeze cu toată vehemența și energie.

Cronologie tulburătoare a evenimentelor

Cum se prezintă adevărul gol-goluț, departe de manipulările politice? Așa:

06.2023 – Asocierea Precon a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru lucrările la autostrada Biharia-Chiribiș. O veste care ar fi trebuit să aducă bucurie și speranță, dar care a fost imediat umbrită de contestațiile formulate de alte companii nemulțumite.

La cel mai mic semn de lumină, un hău de contestații s-a deschis către cer, umbrirea oricărui progres. Altele și-au făcut apariția să conteste validitatea deciziei. Îți vine să crezi? Companii precum Strabag SRL și Construcții Erbașu SA, bănuite că au fost lovite de ciubucicul corupției, își arată colții, cerând anularea deciziei inițiale.

Actele pe masă, cerințele clare – Precon pregătită să semneze, dar toate prelungirile de garanție, solicitările și documentele transmise au dus doar la amânări și frustrări. CNAIR, o ghena judiciară în sine, a prelungit, a cerut documente, a solicitat prelungiri, însă parcă evita cu grijă să ajungă la finalul drumului: semnarea efectivă a contractului de lucrări.

Un balcanic joc de-a țestoasele, în care cinismul și interesele obscure se împletesc sub privirile atente ale societății. Iar când Curtea de Apel București a înlăturat contestațiile și a decis că Precon este câștigătoarea indiscutabilă, a venit o nouă lovitură: amânarea semnării, pretextată de tot felul de motive halucinante.

Disperarea unei companii corecte, blocată într-un haos inacceptabil

Precon transmite un mesaj ferm și clar, către CNAIR și oricine poate schimba această situație nefirească: semnați contractul cât mai repede! Orice zi de întârziere este o zi de pierderi, nu doar pentru noi, ci pentru toată țara care așteaptă zăgazurile birocratice să se ridice și să se lase fapta pentru care au fost plătiți.

Într-o societate confruntată cu astfel de încurcături, se nasc întrebări: cine plătește pentru aceste amânări? Cine pierde în urma acestor jocuri subterane? Cine câștigă și cine rămâne la margine, în tăcere mormântală, cu ochii holbați la revolta ce se prelinge din toate intersecțiile României noastre dragi?

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img