AcasăDiverseIonuț Șerban, actorul cu talent în asistență socială. Implică-te în povestea lui...

Ionuț Șerban, actorul cu talent în asistență socială. Implică-te în povestea lui succesului.

Ionuț Șerban – actor pe scenă, asistent social în culise

Ionuț Șerban, acel tip de actor care pare să fi fost scos din manualele de etică și bune maniere, doar ca să se plimbe frumos pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea. Dar nu, amici, nu vă lăsați amăgiți de aparențe prețioase! Acest individ excelent pare să aibă o altă fațetă a personalității sale… sau poate nu. Căci da, când nu își face pe placul cu aplauze și ovăzuri de la spectatori, se transformă, iar drama socială se desfășoară în culisele mizeriei și indolenței sociale.

Știți cum este, nu putea să se rezume doar la rolul său de actor, să-și joace jocul scris pe foi, să-și etaleze talentele și iluzia în fața unei asistențe încântate. Nu, nu, nu! Ionuț Șerban a simțit că-l cheamă datoria, nu doar să-și ofere talentele pentru ridurile de pe frunțile teșcoviților de la spectacole, ci să intre în arenă și să se bată cu balaurul realității sociale. Așadar, langurosul nostru actor se transformă într-un asistent social coordonator de serviciu pentru persoane în puternică nevoie. Oare este suficient să aplaudăm doar când câștigăm la Loto Social?

Dar nu, povestea acestui erou modern nu se oprește aici, dragi cititori! Fiindcă da, Ionuț Șerban nu se mulțumește doar cu educația prăfuită de sub reflectoare. Își lasă sufletul să-l ghideze către o altă misiune: consilierea într-o școală privată, izolată într-o comunitate de romi. Cu alte cuvinte, de la iluzie la realitate, de la luminițe și strălucire pe scenă la întuneric și ignoranță în lumea marginalizată a școlilor private de țară.

Nominalizat la o așa-numită Gală a Excelenței în Asistență Socială, Ionuț Șerban pare să fie un fel de Supermen al bunelor intenții… sau parcă nu. Inteligența socială pare să prevaleze în acțiunile sale, încercând să creeze pagini de aur în cartea sa de vizită umanitară. Speranța este că, odată ce ridurile de pe frunțile vârstnicilor sunt netezite și greutățile copiilor de romi devin mai ușoare, eseurile lui Ionuț Șerban vor răsuna ca un ecou al unui adevărat om de teatru – cel care face magie pe scenă, dar și în viața reală.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img