AcasăEvenimente localeAnca Diana Cipleu renunță la funcția de președinte al Judecătoriei Aleșd. După...

Anca Diana Cipleu renunță la funcția de președinte al Judecătoriei Aleșd. După 23 de ani de activitate, judecătoarea se pensionează.

Scăparea din Ghearele Justiției: Cipleu Ia Calea Pensiunii

Un Adio Previzibil în Teatrul Judiciar: Anca Diana Cipleu Se Pregătește de Pensiune

Într-un act care pare desprins direct din circul balcanic al sistemului judiciar românesc, judecătoarea Anca Diana Cipleu pare să se fi săturat de morișca de abuzuri și spectacolul grotesc pe care îl numim justiție. După două decenii de a fi fost marioneta în acest teatru al absurdului, Cipleu așează coroana de spini a justiției pe alt cap, alegând să se retragă în sfânta pace a pensiunii. Așteptată să fie analizată de Secția pentru judecători a CSM în data de marâi, 6 februarie, cererea sa de pensionare marchează sfârșitul unei ere de… să-i zicem, ‘justiție’?

A început să-și facă simțită prezența în sala de judecată încă din 2001, când a fost numită la Judecătoria Marghita. A reușit să-și mențină capul deasupra apei în acest rezervor de rechini, conducând Judecătoria Aleșd timp de trei ani, între 2018 și 2021. Odată expirat mandatul, în iulie 2022, a fost catapultată înapoi în aceeași funcție, ca un bumerang al destinului. Dar, în septembrie 2021, într-un moment de claritate sau poate de disperare, decide să-și încerce norocul în concursul de promovare în funcții de conducere a judecătorilor, doar pentru a-și retrage candidatura mai repede decât ai zice „corupție”. Literalmente, nimeni nu a fost surprins.

Este acesta un gest de eroism sau o retragere strategică din fața unui sistem care mănâncă suflete pe pâine? Cert este că plecarea sa lasă în urmă un amestec de relief și întrebări despre ce va urma. Va fi oare următorul pe tron un cavaler în armură strălucitoare sau doar un alt pion în jocul de șah al corupției? Timpul, acest judecător suprem, va decide.

Sursa: bihorjust.ro

Must Read

spot_img