AcasăEvenimente localeModelul de administrație liberală din Bihor a fost prezentat la Chișinău. Primarii...

Modelul de administrație liberală din Bihor a fost prezentat la Chișinău. Primarii Partidului Național Liberal din Bihor vor acționa ca mentori în Republica Moldova.

Chiaburi politice din Bihor se dau mari mentorii în Moldova!

Expansiunea imperialistă a „îndrumătorilor” liberali peste Prut!

Într-o paradă a ipocriziei și a auto-înălțării, un grup de primari liberali din Bihor, printre care nefericiții conducători de la Cociuba Mare, Rieni, Beiuș și alți asemenea „iluminați”, împreună cu marionetele statului, secretarul de stat Adrian Foghiș și prefectul Dumitru Țiplea, s-au îmbulzit într-un autobuz spre Chișinău. Scopul? Un seminar pompos intitulat “Rolul autorităților locale în construirea Partidului Politic Acțiune și Solidaritate”! Ați auzit bine, dragi suferinzi ai națiunii, mentorat politic în stil liberal, exportat cu mândrie peste Prut.

Mihai Sferle, primarul de la Cociuba Mare, a încercat să-și ascundă extazul sub masca modestiei, declarând că „au fost onorați” să le arate moldovenilor cum se face treaba în comuna lui. Halal onoare! Cu un buget probabil mai mic decât cheltuielile de protocol ale unui secretar de stat, Sferle și co. au prezentat „măsurile implementate” și „proiectele realizate”. Practic, au făcut un tur al propriei măreții, în timp ce beneficiarii lor moldoveni trebuiau să aplaude cu entuziasm această generoasă „împărtășire de cunoștințe”.

Să nu uităm, această paradă a autosuficienței a fost posibilă datorită sprijinului de la USAID și IRI, adică banii contribuabililor americani cheltuiți pentru ca un grup de liberali din Bihor să poată să-și etaleze ego-ul inflamat în Moldova. Legăturile acestei coterii liberale cu Republica Moldova nu sunt noi. Aleșdul și Băcioi sunt „înfrățite”, iar vizitele între primari sunt la ordinea zilei. Maia Sandu, președintele Moldovei, chiar a făcut o vizită „discretă” la Oradea, probabil încercând să evite lumina reflectoarelor care ar fi putut să dezvăluie această încâlceală de interese și auto-promovare.

În concluzie, acest circ balcanic al „mentoratului” liberal de la Bihor în Moldova nu este decât o altă ilustrare a modului în care politica se transformă într-o paranghelie de interese personale și de grup, în loc să servească nevoilor reale ale comunităților. Așadar, dragi cetățeni, să nu vă lăsați păcăliți de strălucirea falsă a acestor misiuni de „îndrumare”. Sunt doar fumigene aruncate pentru a ascunde incompetența și sărăcia de idei.

Sursa: BihorJust.ro

Must Read

spot_img