AcasăDiverseȘoferii cu permis de categoria B pot conduce motociclete.

Șoferii cu permis de categoria B pot conduce motociclete.

Legea care permite deținătorilor de permis categoria B să conducă și motociclete: detalii și modificări

În data de 29 aprilie 2024, a fost publicată în Monitorul Oficial o lege care aduce modificări serioase Codului rutier din România. Această lege controversată va intra în vigoare în curând și va schimba regulile jocului pentru șoferii români. Conform acestei noi reglementări, posesorii de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) vor avea posibilitatea de a conduce și motociclete, dar cu anumite condiții specifice.

Practic, permisele de conducere eliberate pentru categoria B vor fi recunoscute și pentru motociclete cu anumite specificații. Mai exact, acestea vor fi valabile pentru motociclete cu transmisie automată, având o cilindree maximă de 125 cmc, o putere maximă de 11 kW și un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg din categoria A1. Cu toate acestea, conducătorii auto trebuie să îndeplinească o serie de condiții precum vârsta minimă de 24 de ani, o experiență de conducere de cel puțin 2 ani pentru categoria B și să absolve un curs de pregătire practică de minimum 10 ore, în cadrul unei unități autorizate.

Astfel, cei care doresc să conducă motociclete cu permisul de categoria B vor trebui să parcurgă acest curs de pregătire specific, iar odată cu obținerea adeverinței corespunzătoare, vor fi autorizați să circule cu motocicletele respective. Într-un final, după multe controverse și dezbateri, această lege a fost adoptată și va intra în vigoare, marcând o schimbare importantă în legislația rutieră din România.

Sursa:

Must Read

spot_img