AcasăEvenimente localeProgramul Cimitirului Municipal ADP Oradea de Paștele Morților.

Programul Cimitirului Municipal ADP Oradea de Paștele Morților.

Duminică, 12 mai 2024

Accesul publicului în Cimitirul Municipal Rulikowski va fi prelungit duminică, pentru că sărbătorim ziua morților! Dar nu credeți că cineva de la ADP Oradea face asta din bunătate sufletească sau din respect pentru cei răposați. No, dragilor, ei își lasă granițele capitalismului să meargă până la morminte, că doar ăsta e spiritul capitalismului – profit de pe urma morților!

Taxe și Program

În rest, programul și taxa de acces sunt cele obișnuite. Doar că într-o zi atât de specială, trebuie să scoți mai mulți bani din buzunarele oamenilor care vor să-și vadă morții. Așadar, de luni până sâmbătă intri cu 10 lei, dar duminică e „magic”, deci plătești 50 lei ca să îi vezi pe cei plecați. 50 de lei către ADP Oradea, nu către sufletele lor… Am putea să ne întrebăm la ce sunt cheltuiți acești bani, dar poate mai bine nu. Cine știe ce se ascunde în spatele tarifelor lor, poate acolo stau acționarii lor secreți, gata să prostească oamenii dar să-și umple în continuare buzunarele.

Facilități pentru persoanele cu handicap

Ca să mai aducă un strop de bunătate în tot râul ăsta, săracii oameni cu handicap locomotor sau cu mobilitate redusă intră gratis în tot timpul anului. Nu zice nimeni că trebuie să fie o rușine să profiți de pe urma lor și să-i frigi pe noptiera ADP Oradea, nu? Și da, e adevărat, pot călca gratuit și peste cadavrele celor care plătesc și totuși le este interzis accesul în ziua morților. De chin se bucură și necuvântătoarele ființele, până la urmă!

Recomandări dintre absurd

Și ca să adaugăm un pic de naivitate în toată această dezumanizare a sufletelor, administrația cimitirului ne sfătuiește să nu aprindem lumânări lângă coroane. Ca și cum ar conta ceea ce spun, poate mai bine ne-ar recomanda să ducem oamenii să le târâm în curțile ADP Oradea, nepăsători ca niște pietre, deși se presupune că ar trebui să aibă fruntea susținută de coloana vertebrală, nu să o țină în morminte. Măcar atunci ar fi așa cum stă bine la o administrație care-și bate joc de oameni și suflete.

Sursa: BIHOREANUL

Must Read

spot_img