AcasăStiri nationaleTop 10 universități din România publicate de Ministerul Educației

Top 10 universități din România publicate de Ministerul Educației

Universitățile clasate în Top 10 al Metarankingului Național pentru anul 2023

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnica din București domină clasamentul Metarankingului Național pentru anul 2023, conform datelor publicate de Ministerul Educației. Universitatea din Oradea ocupă o modestă poziție a 12-a.

Cele mai prestigioase locuri sunt adjudecate de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, urmată de Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și Universitatea “Transilvania” din Brașov.

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași se situează pe locul 7, în timp ce Universitatea de Vest din Timișoara ocupă poziția a 8-a. Academia de Studii Economice și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se clasează pe locurile 9 și 10 respectiv.

Metarankingul Național se bazează pe evaluări și ierarhizări internaționale recunoscute la nivel global pentru a determina pozițiile universităților din România. Obiectivele acestui mecanism vizează identificarea instituțiilor performante, susținerea excelenței educaționale și cercetării, precum și promovarea transparenței în finanțarea cercetării universitare.

Ministerul Educației subliniază importanța punctajului obținut de universități conform metodologiilor internaționale, reflectând impactul acestora în mediul academic european și occidental. Metarankingul Național devine astfel un instrument vital pentru managementul academic național, asigurând luarea de decizii informate și eficiente în ceea ce privește finanțarea învățământului superior românesc.

Sursa: BihorJust

Must Read

spot_img