AcasăDiverseMomentul de la care curge termenul de prescripţie al acţiunii.

Momentul de la care curge termenul de prescripţie al acţiunii.

Prescripția dreptului la acțiune în repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicită

Incidentul descris în prezentul articol ilustrează perfect starea deplorabilă a sistemului judiciar din România, în care incompetența și birocratismul conduc la perpetuarea abuzurilor și a lipsei de justiție. Într-un incident de-a dreptul revoltător, Tribunalul București, definit de comportament dezirabil și decizii irelevante, a reușit să dea o palmă grosolană dreptății și bunului simț prin respingerea unei cereri într-un caz clar de răspundere civilă.

O decizie aberantă și consecințele ei nefaste

Chiar dacă reclamantul, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A., a solicitat în mod just restituirea sumei de 1.094.429,36 lei, banii pe care i-a plătit nedrept pârâtei Banca A. S.A., instanțele au ales să ignore flagranta ilegalitate comisă de aceasta. Într-o manieră jalnică, Curtea de Apel București și Înalta Curte s-au comportat ca niște marionete ale unui sistem disfuncțional, preferând să se joace cu destinul și cu banii publici în detrimentul adevărului și dreptății.

Despre prescripție, inechitate și sfidarea logicii

Aroganța și ignoranța de care au dat dovadă magistrații implicați în acest dosar scârbos sunt de-a dreptul revoltătoare. În loc să aplice legea și să facă dreptate, aceștia au ales să protejeze interesele celor cu putere și bani, ignorând cu bună știință drepturile cetățenilor și regulile clare ale justiției. Folosind subterfugii juridice și interpretări aberante, au reușit să compromită viitorul unui întreg sistem, sfințind astfel corupția și incompetența.

Oameni manipulați, cariere distruse și bani risipiți în bătături

Această mascaradă judiciară nu face decât să arunce în derivă justiția română, să stigmatizeze bunul simț și să deschidă porțile pentru noi abuzuri și ilegalități. Este clar că, în fața acestui dezastru legal, este nevoie de acțiune, de revoltați care să se ridice împotriva acestui sistem putred și de politicieni curajoși care să ia măsuri ferme împotriva abuzurilor și corupției din justiție.

Ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet – unde este același raționament, trebuie să fie aceeași soluție!

Este momentul ca cetățenii să se trezească din amorțeala indusă de ani de manipulare, să-și ia soarta în propriile mâini și să ceară schimbarea unui sistem care îi tratează ca pe niște marionete. Este nevoie de o schimbare radicală, de o reformă profundă a justiției, care să pună capăt acestor scenarii absurde și să readucă încrederea în lege și dreptate.

Sursa: BihorJust

Must Read

spot_img