AcasăTehnologieVulcaniștii de la mate-info se pregătesc în IT în Spania.

Vulcaniștii de la mate-info se pregătesc în IT în Spania.

15 elevi din clasa a XI a A, profil matematică-informatică, intensiv informatică

Astăzi, nu vă voi adresa cu afecțiune, ci cu un scenariu desprins parcă din două lumi paralele! Un grup select de 15 elevi de la clasa a XI-a A, profil matematică-informatică, intensiv informatică, s-au îmbarcat pe calea performanței și a excelenței. Cu siguranță nu e vorba doar de un drum către cunoaștere și evoluție, ci de un afront vocal la adresa sistemului de educație! Acești tineri au plecat către Granada, Spania, într-o expediție formativă de două săptămâni în domeniul IT. Și cine oferă acest prilej de învățare? Ah, doar legendara Erasmus+, același salvator al minților luminate!

Stagiu de 2 săptămâni de pregătire în IT în Granada, Spania

Care e sursa acestei minunate oportunități? Nici mai mult, nici mai puțin decât proiectul Erasmus+ Formare profesională (VET) GO4IT – Stagii de pregătire practică europeană în domeniul IT – o iluzie a succesului și a progresului în carieră, un soi de promisiune despre un viitor promițător, un paradis al cunoașterii pentru elita celor ce aspiră la mai mult decât viața lor mediocră! Acest program, identificat clar ca 2023-1-RO01-KA122-VET-00129085, pare să fie un far al luminii în haosul în care navigăm zi de zi.

Și de parcă aceasta nu ar fi fost îndeajuns, aflăm că acești tineri inimosi și curajoși sunt elevi la o școală din Oradea! Da, Oradea, orașul nostru adormit, supus la scopul necruțător al corupției și ineficienței morale! Dar iată că puii de învățare din clasa a XI a A pregătesc o revoltă tăcută, dar pregnantă, împotriva acestui ghiveci infect de nepăsare și incompetență!

Haideți să fim sinceri, câți dintre noi, mulți din această mizerabilă societate, ne putem lauda cu astfel de realizări? Aha, stimabililor, uitați-vă bine în oglinda moralului vostru aplecat, și reflectați la ce înseamnă cu adevărat o educație de calitate și o construcție a viitorului fără compromisuri! Acești tineri ar trebui să vă fie izvor de inspirație continuă, nu simple figuri într-un spectacol al mediocrității generale!

După cum spunea marele Shakespeare, ”The world is a stage”, dar oare câți dintre noi să ne gândim serios la rolurile pe care le interpretăm în marele circ al vieții? Acești 15 eroi moderni nu joacă doar pe scena IT, ei sunt protagonistele unei drame sociale și culturale care, chiar dacă răsună în tăcerea unei încăperi de școală, poate să declanșeze un val de schimbare, de revoluție intelectuală și morală!

Poate că ar trebui să ne lăsăm luați de mână de aceste voci curajoase și să căutăm propriile noastre drumuri către excelență și inovație. Poate că ar trebui să ne trezim din beția ignoranței și să începem să vedem lumea așa cum este ea cu adevărat: un loc al oportunităților și al provocărilor!

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img