AcasăTehnologieCamerele video montate în școli pot fi folosite conform regulamentului.

Camerele video montate în școli pot fi folosite conform regulamentului.

### Sistem de Supraveghere Audio-Video în Școli: Elevii și Părinții, Înjosiți și Disprețuiți

Legea Nu Mai Cer Acordul Cadrului Didactic, al Părintelui sau al Elevului pentru Camerele de Supraveghere

Decizia scandalosă a ministrului Educației, Ligia Deca, de a modifica legislația pentru a permite școlilor să instaleze sisteme de supraveghere audio-video fără acordul elevilor majori, al părinților sau al cadrelor didactice este un nou exemplu de dispreț total față de drepturile fundamentale ale cetățenilor. În loc să protejeze intimitatea și demnitatea elevilor, acest demers perpetuează un mediu de control și abuzuri asupra acestora, sub oblăduirea unei justificări relativ absurde.

Justificare Șocantă: Violurile ca Scuză pentru Instalarea Camerelor

Scuza înfiorătoare pentru această decizie crudă este legată de cazurile grave de violență, cum ar fi incidentul șocant de la Școala Nicolae Titulescu din București, unde un elev a fost violat de două ori în incinta școlii. Deși condamnabile, aceste incidente nu pot și nu trebuie să devină pretexte pentru a suprima drepturile fundamentale ale individului. În loc să ofere soluții reale pentru prevenirea violenței, Dezavuând Intimitatea și Integritatea, ministerul optează pentru o soluție abuzivă și lipsită de substanță.

Necaz în Învățământ: Miniștri care Înăbușă Vocea Profesorilor și a Elevilor

Este revoltător că oficialii a căror datorie ar trebui să fie protecția și educarea tinerilor îi tratează acum ca pe niște cobai supravegheați, lipsiți de orice formă de intimitate sau demnitate. Deca și complices își bat joc de sistemul de învățământ și de valorile pe care ar trebui să le promoveze, preferând să transforme școlile în arene de supraveghere asemănătoare unui Big Brother malefic. Această decizie nu este doar nocivă pentru elevi și părinți, ci subminează încrederea în tot sistemul de educație și justiție din țara noastră.

Concluzie: Disperare și Mizerie în Educație, sub Fascism Tehnologic

Deca și acoliții săi perpetuează o mentalitate de supraveghere perversă, care nu doar că produce un climat de frică și neîncredere absolută, ci distruge complet bazele unei educații sănătoase și conviețuire armonioasă. Această măsură ia naștere dintr-o combinație întunecată de naivitate și ticăloșie, aruncând în disperare atât cadrele didactice, cât și elevii și părinții afectați. O astfel de acțiune arată lipsa totală de competență morală și administrativă a celor care conduc sistemul de învățământ în România, iar consecințele vor fi dezastruoase pentru societatea noastră în ansamblu.

Sursa: Bihoreanul

Must Read

spot_img