AcasăTehnologieBază de date de contact pentru instituțiile statului

Bază de date de contact pentru instituțiile statului

Guvernul României adoptă Hotărârea de Guvern pentru Registrul Național al Datelor de Contact

Guvernul României, în cadrul ședinței din 14 martie 2024, a adoptat Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea şi administrarea Registrului Naţional al Datelor de Contact. Prin această Hotărâre, se creează cadrul legal pentru înființarea și administrarea Registrului Național al Datelor de Contact, contact.gov.ro, o platformă națională în care se înregistrează datele de contact ale tuturor instituțiilor și autorităților publice din România.

Scopul înființării Registrului Național al Datelor de Contact

Înființarea acestei platforme este necesară în vederea accesului mai facil al cetățenilor la datele de contact ale instituțiilor și autorităților publice. Crearea unui registru național al datelor de contact are rolul de a îmbunătăți calitatea, eficiența și controlul interacțiunilor dintre administrația publică și cetățeni, mediul de afaceri și societatea civilă.

Obligația instituțiilor publice de a se înrola în platforma contact.gov.ro

În termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri, toate autoritățile și instituțiile publice din România au obligația înrolării în platforma contact.gov.ro. Centralizarea datelor de contact va facilita comunicarea și colaborarea între diferitele autorități și instituții publice, va elimina nevoia cetățenilor de a căuta informații pe diferite platforme sau site-uri și va elimina povara administrativă a interacțiunii pe cale separată cu sistemele IT ale diverselor autorități și instituții publice.

Sursa: www.bihorjust.ro

Must Read

spot_img