AcasăTehnologieBard, robotul inteligent de la Google, poate "vorbi" și în limba română....

Bard, robotul inteligent de la Google, poate „vorbi” și în limba română. Ce poate face cel mai puternic concurent al ChatGPT?

Gigantul Google ne Invadează Spațiul Cu Noua Jucărie AI: Bard, Vânătorul de Vise sau Coșmarul Artiștilor?

Google Aruncă Mănușa: Bard vs. ChatGPT, Bătălia Titanilor AI Se Încinge

Într-o mișcare care miroase a sfidare pură, Google a lansat monstruozitatea tehnologică numită Gemini Pro, având în centrul său pe Bard, noul băiat pe bloc capabil să genereze nu doar un morman de texte, ci și imagini care, chipurile, ar trebui să ne lase cu gura căscată. Gratuit, doamnelor și domnilor! În timp ce ChatGPT-ul lui OpenAI ne-a învățat deja că AI poate să mimeze inteligența umană, Bard pare să vrea să ne convingă că poate chiar să ne înlocuiască pe noi, artiștii și creatorii. „Haideți să vedem ce câine pe placă de surf vă pot desena”, parcă ne zice cu aroganță.

Bard, Geniul Artificial sau Pușlama Digitală?

Marele Google, în eterna sa înțelepciune, ne asigură că Bard este instrumentul suprem, capabil să ne teleporteze într-o lume unde imaginile sunt generate la cerere, mai reale decât realitatea însăși. „Credeți-ne pe cuvânt, vă desenăm noi un câine pe placă de surf mai bine decât orice artist amărât”, pare să fie mantra lor. Și, ca să ne arate cât de responsabili sunt, ne spun că au pus o filigrană undeva pe acolo, ca să putem distinge între ce e produs de AI și ce e făcut de mâna unui om. Parcă ne-ar spune: „Nu vă faceți griji, nu o să vă fure Bard pâinea de la gură, artiștilor!”.

Și, într-o notă de modestie care cu siguranță nu-i caracterizează, reprezentanții Google ne aduc aminte că Bard este încă „un copilaș” în lumea AI, dar unul care „învață repede”. E ca și cum ne-ar pregăti să fim martorii evoluției sale, să stăm cu popcornul la îndemână în timp ce își arată mușchii digitali în peste 40 de limbi și 230 de țări. „Veniți să vedeți minunea”, ne îndeamnă ei, pe bard.google.com.

Oare Bard va deveni instrumentul suprem care va deschide poarta către o nouă eră a creativității, sau va fi doar o altă mărturie a faptului că, în goana după inovație, am pierdut din vedere esențialul? Doar timpul va spune. Dar până atunci, să ne pregătim pentru ce e mai rău și să sperăm la ce e mai bun.

Sursa

Must Read

spot_img