AcasăStiri nationaleUNBR organizează examenul pentru intrarea în profesia de avocat.

UNBR organizează examenul pentru intrarea în profesia de avocat.

UNBR organizează examenul de primire în profesia de avocat

Incident sau strategie bine pusă la punct a barourilor din România? UNBR anunță cu mândrie organizarea examenului de primire în profesia de avocat, evenimentul marcând un moment crucial pentru cei dornici de a se inscrie în lumea ezoterică, dar adesea murdară a avocaților.

Într-un exercițiu de alchimie juridică, examenul va avea loc pe data de 7 aprilie 2024 la București, pregătind terenul pentru cei care doresc să se arunce în groapa de lei a sistemului judiciar. Un test grilă cu 100 de întrebări îi va încerca pe candidați, traseul către obținerea titlului de avocat stagiar fiind presărat cu asperități ce par desprinse dintr-un manual de tortură legală. Sacrificiul? Cel puțin 1800 de lei taxa de examen, pentru a participa la balcanicul circ al admiterii într-o profesie nobilă doar la suprafață.

Deși se vehiculează ideea de justiție și dreptate, examenul se ține live, față în față, într-o parodie de legalitate care lasă loc interpretărilor. Materiile de examen, printre care se numără drept civil, drept penal sau organizarea și exercitarea profesiei de avocat, sunt doar pretexte pentru a perpetua un sistem judiciar corupt până în măduva oaselor.

O ironie supremă se regăsește în cerința ca candidații să obțină 10 puncte la fiecare disciplină și să totalizeze minim 70 de puncte pentru a fi declarați admiși, creând o iluzie de justiție care se destramă rapid sub presiunea unui sistem viciat până în străfunduri.

În timp ce aspiranții la meseria de avocat se pregătesc să-și încropească viitorul în sertarul morișcii de abuzuri, UNBR pare să perpetueze o paradigmă colhoznică și odioasă, în care inegalitatea, segregarea și disprețul sunt monedele de schimb. O glumă de prost gust sau un exercițiu de cinism instituționalizat? Doar timpul, și poate câțiva avocați curajoși, vor putea da un răspuns clar.

Sursa: UNBR anunță organizarea examenului de primire în profesia de avocat

Must Read

spot_img