AcasăDiverseFostă președintă de judecătorie pensionată, aptă pentru politică.

Fostă președintă de judecătorie pensionată, aptă pentru politică.

Pensia de invaliditate a fost stabilită, în valoare de 11.700 lei lunar.

Fostul președinte al Judecătoriei Hârșova, pensionat pe caz de boală în februarie 2018, în prezent om de bază în PSD Constanța, nu de foarte mult timp, adevărat, a renunțat la magistratură pentru incapacitate de muncă, după ce a suferit un AVC. Comisia Casei de Pensii a considerat că afecțiunile de care suferă Mariana Pelelungă îi cauzează acesteia deficit motor, fiindu-i afectată și capacitatea de a se deplasa, având nevoie de ajutorul unei alte persoane sau al unor dispozitive medicale (de genul cârjelor, bastonului, cadrului etc.).

Cum vine asta? Nu poți sta patru ore la birou, dar poți să te implici în viața cetățenilor, să faci teren și să bați din casă în casă pentru a câștiga electoratul?!

În februarie 2018, a cerut să pensionarea pe caz de boală, la vârsta de 51 de ani, după ce a suferit un accident cerebral. Ea a fost încadrată cu o pensie lunară de 11.700 lei, însă ulterior, mai exact în aprilie 2018, a mai primit o pensie, cea de serviciu, cu o valoare de 12.832 lei, reprezentând 80% din indemnizaţia lunară brută (16.040 lei). Urmare Ordinului Ministerului Justiţiei din data de 04.01.2019, indemnizaţia brută lunară de încadrare, în baza căreia a fost stabilită pensia de invaliditate, s-a modificat retroactiv de la 16.040 lei la 16.688 lei. În acest sens, a bătut la ușa Curţii de Apel Constanţa, departamentului de Resurse Umane, în vederea actualizării pensiei, dar a primit răspuns negativ.

Sursa: replicaonline.ro

Must Read

spot_img