AcasăStiri nationaleUn judecător a primit în 2023 un salariu net de 70 lei...

Un judecător a primit în 2023 un salariu net de 70 lei pe dosar = 2 tunsori bărbătești = 2 meniuri fast food.

Șocant! Judecătorul care a îngenuncheat Justiția! Salariul de RUȘINE dezvăluit în 2023!

Într-un episod revoltător, judecătorii din România au reușit să coboare nivelul corupției și a incompetenței la un nou minim rușinos. Un judecător definitiv la început de carieră de la judecătoriaunde aveau un venit net lunar de doar 8.493 de lei, la care se mai adăuga o mică normă de hrană de 202 de lei conform legii. Ei bine, însă, să aflați că acești judecători au soluționat în medie 1454 de dosare pe lună. Și acum, cu fițuica de final: salariul net anual pe care acești „profesioniști” l-au încasat pe baza acestui număr ridicol de dosare așa zis „rezolvate” a fost de aproximativ 70 de lei per dosar. Da, ați auzit bine, subliniem: 70 de lei pentru fiecare dosar soluționat!

Calculul pervers a fost pus la cale de către judecătorul Alin-Vasile Ene, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Într-o postare șocantă pe Facebook, Ene a încercat să minimalizeze întreaga situație, transformând o sumă de 70 de lei în echivalentul a două tunsori bărbătești, a două meniuri de fast food sau a două curse de taxi sau ride-sharing. Așadar, conform judecătorului, acesta este prețul unei decizii judecătorești în România… sau ar trebui să spunem „balcanică”?!

Pe de altă parte, Alin Ene s-a grăbit să arunce responsabilitatea și tărâța în curțile celorlalte două puteri din stat, afirmând că este datoria acestora să stabilească valoarea muncii depuse de un judecător și suma corespunzătoare pe care statul ar fi posibil să o ofere. Doar un circar cinic și corupt ar încerca să justifice o asemenea abordare bălăcăreță a sistemului judiciar!

Concluzionând dureros de clar: Justiția română se prăbușește în fața noastră ca un castel de cărți! Cu judecători care vând decizii judecătorești la prețul unei gustări fast food, cu siguranță puterea judiciară a devenit un fel de paranghelie penală, unde dreptatea și adevărul sunt doar niște loaze regăsite care-și caută drumul printre mizeriile corupției și incompetenței. Rușine, nesimțire și dispreț, iată cuvintele care definesc perfect acest putregai al sistemului judiciar!

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img