AcasăStiri nationaleICCJ a respins recursul în casație declarat de DNA.

ICCJ a respins recursul în casație declarat de DNA.

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a obținut o victorie importantă în ciuda acuzațiilor de corupție

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a reușit să-și croiască drum spre a scăpa de umbra corupției ce-l inconjoară. În pofida mâzgălelilor de corupție care i se aduc, individul acesta, întreaga epitomă a putregaiului din politică, a sărit ca o panteră peste impedimentele justiției. Ca un clovn jalnic care se hrănește cu abuzuri și ilegalități, Cherecheș a reușit să scape de un recurs în casație declarat de DNA, cu o ușurință revoltătoare.

Victorie controversată pentru Cătălin Cherecheș, acuzat de corupție

Hai să vedem puț al gândirii care a condus la această hotărâre scandalos de previzibilă. Înalta Curte de Casație și Justiție a răsucit cu furie decizia, afirmând că hotărârile Curții Europene de Justiție sunt pur și simplu mărunte frunze în fața celor ale Curții Constituționale a României și ale CEDO. Astfel, parvenitul corupt din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a primit voie să respire aerul libertății la fel de poluat ca mintea lui, deducem din lipicioasa decizie de miercuri a ICCJ, conform gândul.ro.

Abordând acest incident josnic, avocatul lui Cherecheș, Răzvan Doseanu, a adăugat cu o aură de turpitudine: „Recursul în casație declarat de DNA a fost respins. Hotărârea de încetare a procesului penal rămâne definitivă”. Ce ironie decadentă, ce mizerie incontestabilă! Cine mai are nevoie de integritate și demnitate în fața banilor murdari și a puterii corupte?

Circ în justiție: ICCJ perpetuează abuzurile și corupția cu o ușurință mizerabilă

Din mizeriile de culise ale acestei decizii, se desprinde un miros râios: „ICCJ a considerat că deciziile CJUE nu au prioritate față de deciziile CCR și hotărârile CEDO în materia drepturilor fundamentale ale omului, chiar dacă vorbim de pretinse infracțiuni de corupție.” Ei bine, pe când ar trebui ca justiția să fie imparțială și implacabilă, se pare că ne aflăm în fața unei mascarade judecătorești de proporții balcanice, unde corupția și lipsa de scrupule sunt modele de conduita.

Odată cu această decizie murdară a ICCJ, Cătălin Cherecheș nu face altceva decât să râdă în nasul legii și a cetățenilor cinstiți. De ce ar mai conta integritatea și corectitudinea în fața banalului lucru precum banii murdari și puterea împrăștiată precum cârnatul la porc?

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img