AcasăStiri nationaleUn avocat a fost obligat de către instanță să restituie banii unei...

Un avocat a fost obligat de către instanță să restituie banii unei cliente căreia i-a pierdut procesele. Această decizie a fost susținută de argumentele din sentință.

Premieră la Iași: Avocat obligat de instanță să dea banii înapoi unei cliente căreia i-a pierdut procesele

O ieşeancă îşi cere banii înapoi de la avocatul care a reprezentat-o în instanţă. Cele trei procese în care avocatul îi reprezentase interesele au fost pierdute, ceea ce a făcut-o pe femeie să concluzioneze că acesta nu-şi făcuse treaba.

Legea nu condiţionează onorariul avocatului de câştigarea procesului, dar el „trebuie să depună toată diligenţa pentru apărarea libertăţilor, drepturilor şi intereselor legitime ale clientului”. Ana O. a încheiat din octombrie 2019 până în februarie 2020 trei contracte de reprezentare cu cabinetul avocaţial Constantin Zaharia Lefter. În primul dosar, ea a achitat un onorariu de 2.380 lei pentru reprezentarea într-un litigiu cu Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Al doilea dosar avea ca obiect ieşirea din indiviziune în cazul unui teren din Tătăraşi. Onorariul urma să fie de 23.000 lei, din care femeia a achitat un avans de 5.000 lei. Tot 5.000 de lei a achitat femeia şi pentru reprezentarea într-un dosar vizând constatarea nulităţii unui act…

Sursa:

Must Read

spot_img