AcasăStiri nationaleSolicităm ca UBER și BOLT să fie supuse fiscalizării în întâlnirea de...

Solicităm ca UBER și BOLT să fie supuse fiscalizării în întâlnirea de joi cu autoritățile.

img Y7uAnuQe8US9nO7iukEX8QnP

Revoltă în Stradă: Taximetriștii Se Războiesc cu Guvernul pentru Dreptate și Legalitate

Taximetriștii, Gata Să Detoneze Piața Cu Un Nou Protest: Guvernul Pe Făraș!

Într-un circ balcanic, demn de cea mai răsunătoare telenovelă, taximetriștii au ieșit în stradă, vociferând împotriva unui guvern pe care îl acuză de amânări cronice și promisiuni deșarte. Cristian Coman, amazoana isterică a Asociaţiei Şoferilor de Taxi Bucureşti-Ilfov, a tras un semnal de alarmă, amenințând cu o revoluție urbană dacă guvernul nu se trezește să-și onoreze promisiunile. „Guvernul vrea să ne ajute”, spune el, cu un ton care mai degrabă trădează disperarea decât speranța, în timp ce sute de taximetriști au făcut din Piața Constituției scena propriei revolte.

Întâlnirea de joi dintre reprezentanții taximetriștilor și autorități promite să fie o altercație verbală de proporții, un duel al titanilor în care se vor ciocni capete în încercarea de a îndrepta carul strâmb al legilor din transport. Cu un aer de sfidare, Coman declară că protestele vor înceta doar când legea va fi nu doar modificată, ci și aplicată cu sfințenie, fără alte tergiversări.

Revendicările taximetriștilor sunt clar ca lumina zilei: vor o concurență loială și legală, fără colțuri tăiate sau scurtături. Ei cer eliminarea copiilor conforme pentru mașinile de comodat, ridicarea standardului de vechime a mașinilor la Euro 6, interzicerea colantării și, nu în ultimul rând, eliminarea tarifului dinamic, care mai mult încurcă decât ajută.

Într-o lume ideală, taximetriștii și guvernul ar lucra mână în mână pentru o piață a transportului echitabilă și transparentă. Dar, în realitatea noastră, se pare că avem parte mai degrabă de un tango neîncetat al promisiunilor răsunătoare și al acțiunii lipsă. Cristian Coman și ai lui sunt gata să își înalțe din nou glasul în stradă, sperând că de data aceasta, vor fi auziți cu adevărat. Dar, cum bine știm, speranța moare ultima, iar în acest balet al negocierilor, taximetriștii sunt hotărâți să nu fie doar simpli spectatori.

Sursa: bihorjust.ro

Must Read

spot_img