AcasăStiri nationaleSesiune de reîncadrare în funcția de judecător

Sesiune de reîncadrare în funcția de judecător

Decizia CSM de Reîncadrare a Foștilor Judecători: O Nouă Aroganță a Sistemului Judiciar

Într-un nou incident dezvăluit de Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru Judecători a aprobat declanșarea procedurii de reîncadrare în funcția de judecător pentru foștii judecători. O decizie care ar putea stârni revolta și indignarea publicului față de privilegiile și abuzurile din sistemul judiciar.

Conform hotărârii nr. 1186/28.05.2024, se deschide calea pentru reîncadrarea foștilor judecători în funcție, creându-se astfel o nouă oportunitate pentru cei privilegiați să revină în sistem. Este, fără îndoială, un comportament inacceptabil și josnic din partea celor care ar trebui să reprezinte integritatea și imparțialitatea justiției.

Mai mult, Metodologia privind încadrarea funcției de judecător a fost aprobată fără a ține cont de opiniile și preocupările publicului. Se perpetuează astfel un cerc vicios al favorurilor și privilegiilor acordate în mod inechitabil, subliniind inegalitatea extremă și segregarea prezente în sistemul judiciar.

Este necesar ca societatea să se ridice împotriva acestui tip de comportament toxic și să nu tolereze astfel de abuzuri și corupție care persistă în cadrul instituțiilor responsabile de administrarea legii. O astfel de manevră nu face decât să submineze autoritatea justiției și să compromită încrederea publică în instituții.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img