AcasăStiri nationaleSchimbări în sistemul de pașapoarte.

Schimbări în sistemul de pașapoarte.

Restricții Absurde în Eliberarea Pașapoartelor: O Lovitură la Libertatea de Mișcare!

Începând cu 3 iulie, Ministerul Afacerilor Interne a decis să ne îngrădească și mai mult libertatea, impunând reguli draconice pentru eliberarea pașapoartelor. Visele de vacanță sunt acum doar un vis frumos pentru mulți dintre noi, întrucât accesul la un pașaport temporar va fi sever limitat. Ministerul a stabilit că acest tip de pașaport va fi eliberat doar în „situații obiective și urgente”, eliminând practic posibilitatea de a pleca într-o călătorie spontană sau pur și simplu turistică. Trebuie să ne înarmăm cu documente care să demonstreze „necesitatea” călătoriilor noastre, altfel, nicio șansă!

Pașapoarte Pierdute sau Furate: Nule de Drept!

Într-o altă mișcare controversată, pașapoartele declarate pierdute, distruse sau furate sunt acum considerate nule de drept. Dacă ai norocul să-ți găsești pașaportul după ce l-ai declarat pierdut, ghinion! Este complet inutilizabil. Această măsură pare să ignore complet posibilitatea recuperării unui document pierdut în mod accidental.

Dubla Standard: Când Poți Avea Două Pașapoarte?

Există totuși o fărâmă de speranță pentru cei care călătoresc frecvent sau se află în situații de urgență. Cetățenii români pot deține concomitent un pașaport simplu electronic și unul temporar, dar numai dacă pot demonstra, evident, necesitatea urgentă a călătoriei lor. Mai mult, în cazuri extrem de specifice, este permisă deținerea a două pașapoarte simple electronice, dar numai dacă există riscul unui conflict diplomatic sau dacă pașaportul a fost epuizat de vize.

Minorii și Pașapoartele: Reguli Stricte Continuă

Pentru minori, eliberarea succesivă a pașapoartelor electronice este permisă doar dacă o hotărâre judecătorească sau o ordonanță președințială specifică acest lucru. Deci, dacă nu aveți aceste documente, pregătiți-vă pentru o luptă birocratică greoaie.

În concluzie, noile reguli impuse de Ministerul Afacerilor Interne nu doar că complică procesul de obținere a pașapoartelor, dar par să fie o încercare clară de a limita libertatea de mișcare a cetățenilor. Este acesta un răspuns adecvat la nevoile societății noastre moderne sau doar o altă manifestare a controlului excesiv?

Sursa: https://www.bihorjust.ro/noi-modificari-in-sistemul-de-pasapoarte/

Must Read

spot_img