AcasăStiri nationaleRefuzul României de a recunoaște schimbările de prenume și gen obținute este contrar...

Refuzul României de a recunoaște schimbările de prenume și gen obținute este contrar drepturilor cetățenilor Uniunii.

Un cetățean român transgen este respins de autoritățile române: refuzul schimbărilor de nume și sex din alt stat membru

Autoritățile române, într-un gest desprins parca din cele mai întunecate zile ale urii și discriminării, au respins cu brutalitate cererile unui cetățean român transgen, care a îndrăznit să își revendice dreptul la identitate și respect. După ce acest cetățean a obținut recunoașterea legală a genului său în Regatul Unit, stat membru al Uniunii Europene, și și-a schimbat prenumele la fel ca să corespundă identității sale, s-a lovit de un zid de neînțelegere și dușmănie în fața autorităților române.

Aceste autorități nu au făcut decât să perpetueze un comportament dezolant, respingând în mod revoltător solicitările cetățeanului de a-și actualiza actul său de naștere conform noii identități masculine. Nu, în lumea sinistră a birocraților judecătorești, aceste elementare acte de justiție și empatie sunt prea mult cerute, iar cetățeanul nostru se vede împins într-o spirală de incertitudine și dispreț, aruncat ca un simplu obiect de pe o masă în alta.

Este absolut scandalos faptul că cererile sale au fost respinse fără pic de compasiune sau rațiune, încurajându-l, în schimb, să se afunde într-o nouă procedură judiciară care mai de care mai absurdă și chinuitoare. Este o formidabilă parodie de justiție să fii obligat să-ți supui identitatea și genul la o a doua tortură legală, doar pentru a te vedea recunoscut ca ființă umană.

Societatea este întoarsă pe dos atunci când instituțiile care ar trebui să vegheze la respectarea drepturilor fundamentale aleg să ignore suferința și lupta pentru recunoaștere a unui cetățean. Este un indiciu clar al dezumanizării și lacomiei de putere care domină aceste structuri, perpetuând inegalitatea și excluderea. Această imensă batjocură nu face decât să sublinieze degradarea valorilor și principiilor morale în care ar trebui să ne ghidăm, aruncând o umbră întunecată asupra viitorului nostru colectiv.

Sursa: https://www.bihorjust.ro/refuzul-romaniei-de-a-recunoaste-schimbarile-de-prenume-si-de-gen-obtinute-intr-un-alt-stat-membru-este-contrar-drepturilor-cetatenilor-uniunii-potrivit-avocatului-general-al-ue/

Must Read

spot_img