AcasăStiri nationalePrimul român spion pentru Rusia, arestat pentru trădare.

Primul român spion pentru Rusia, arestat pentru trădare.

A apărut oficial și primul caz de spionaj în favoarea Rusiei

Un cetățean român a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de trădare, după ce a fost prins că supraveghea obiective militare românești sau NATO și a trimis informații și imagini unor diplomați din Ambasada Federației Ruse la București. Cazul a fost făcut public vineri, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, care, înainte cu o zi, au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

„Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”, se explică în comunicat.

Comunicatul DIICOT arată că

În acest caz au fost mobilizate o mulțime de instituții, printre care ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciul Român de Informații, Direcția Generale de Informații a Apărării și jandarmii din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Rămâi informat cu BIHOREANUL și pe Google News!

Sursa: eBihoreanul.ro

Must Read

spot_img