AcasăStiri nationalePrețul carburanților va crește de la 1 iulie

Prețul carburanților va crește de la 1 iulie

Explozia Prețurilor la Combustibil: O Lovitură Dură pentru Șoferi

Începând cu 1 iulie, buzunarele șoferilor vor fi din nou golite, deoarece prețurile la combustibili sunt programate pentru o nouă creștere semnificativă. După o perioadă de grație în care prețurile la benzina și motorina au scăzut, iată că acum suntem martorii unei inversări brutale a tendinței. Motivul? O nouă majorare a accizei aplicate carburanților, care vine să adauge o nouă povară financiară pentru consumatori.

Detalii Dureroase: Cât Vom Plăti în Plus?

Conform ultimelor raportări, după ce acciza a fost deja majorată la începutul anului, o nouă creștere este pe cale să fie implementată. Benzina fără plumb va suferi o accizare crescută de la 2.019,84 lei/tonă la 2.382,84 lei/tonă, iar motorina de la 1.850,95 lei/tonă la 2.183,85 lei/tonă. Aceasta se traduce într-o scumpire medie de 36 bani/litru pentru benzina și 33 bani/litru pentru motorina, iar după aplicarea TVA, vorbim despre un plus de circa 43 bani/litru la benzină și aproximativ 40 bani/litru la motorină.

Impactul Asupra Consumatorilor: Un Plin Mai Sărat

Practic, pentru un plin standard de 50 de litri de benzină, șoferii vor trebui să scoată din buzunar aproximativ 21,50 lei în plus, iar pentru un plin de motorină, suma suplimentară se ridică la 20 de lei. Aceste creșteri vin într-un moment în care prețurile internaționale la petrol s-au stabilizat, dar taxele locale par să aibă un cuvânt mai greu de spus în formarea prețurilor finale.

Concluzie

În timp ce șoferii își fac calculele și își reevaluează bugetele, creșterea continuă a taxelor pe combustibil rămâne o povară grea. Este evident că aceste ajustări fiscale au un impact direct asupra costurilor de trai, punând o presiune și mai mare pe umerii consumatorilor.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img