AcasăMediu & SustenabilitateAproximativ 35 de grade.

Aproximativ 35 de grade.

Alertă de Caniculă Extinsă!

Într-o mișcare care arde la propriu, meteorologii au decis să extindă avertizarea de cod galben de caniculă pentru județul Bihor. Așteptați-vă la temperaturi sufocante, care vor atinge până la 35 de grade la umbră, transformând zilele într-un veritabil cuptor. Disconfortul termic nu este doar o simplă neplăcere, ci o reală provocare pentru sănătatea tuturor.

O Țară Sub Incendiu Meteorologic

Este clar că fenomenul nu se limitează doar la Bihor. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, valul de căldură și-a întins tentaculele asfixiante peste Maramureș, Crișana, majoritatea Transilvaniei, sudul Moldovei și porțiuni din Dobrogea. Nu mai puțin de jumătate din țară se zbate sub un cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi care în unele locuri bat recorduri nedorite de până la 39 de grade.

Canicula Nu Doarme Niciodată

Și noaptea aduce puțină alinare, căci în anumite zone noaptea va fi tropicală, cu minime ce rămân în jurul a 20 de grade. Este un avertisment serios pentru toți cei care sperau la o scăpare nocturnă de căldura zilei. Acesta este un fenomen care nu doar că ne incomodează, dar ne și pune sănătatea în pericol.

Concluzii Ardente

Este evident că aceste temperaturi nu sunt doar cifre pe un termometru, ci o realitate cu care trebuie să ne confruntăm cu seriozitate și precauție. Fiecare val de căldură este un memento mori ecologic, un semnal de alarmă că schimbările climatice sunt aici și afectează viețile noastre în moduri tot mai extreme și periculoase.

Sursa

Must Read

spot_img