AcasăStiri nationalePrecon Transilvania susține că CNAIR refuză să semneze contractul pentru lotul Chiribiș...

Precon Transilvania susține că CNAIR refuză să semneze contractul pentru lotul Chiribiș – Biharia al Autostrăzii Transilvania, deși a fost declarată câștigătoare a licitației în vara anului trecut.

img yeUHmWHZhEEuiLI8tYNIflFc

Corupția blochează Autostrada Transilvania: CNAIR, în pat cu incompetența!

Scandal monstru: Licitație câștigată, dar contractul e în aer! Cine își bate joc de infrastructura României?

Într-o țară unde logica și responsabilitatea sunt la fel de rare ca unicornii, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) reușește să se depășească pe sine. După un circ balcanic de zile mari, firma Precon Transilvania, cu legături dubioase și interese încâlcite, așteaptă până acum semnarea contractului pentru lotul Chiribiș – Biharia al Autostrăzii Transilvania. Licitația, câștigată curat sau măcar așa ni se spune, se transformă acum într-o telenovelă cu birocrați somnolenti și decizii amânate.

Justiția dă verde, CNAIR pică testul competenței

În ciuda faptului că o firmă concurentă, Strabag, a încercat să pună bețe în roate prin contestații, justiția a spus clar: „Mergeți mai departe, băieți!”. Dar, oh, surpriză! Se pare că CNAIR are alte planuri, sau mai bine zis, niciun plan. Deși puteau să semneze contractul și să pună oamenii la treabă, aleg să stea cu mâinile în sân și să privească cum infrastructura țării se degradează în continuare. Este vorba aici despre un proiect de peste 785 milioane lei, care ar putea aduce un suflu nou regiunii, dar, evident, cine ar vrea așa ceva?

Dialoguri de surzi și promisiuni deșarte

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a avut o „discuție” cu Beneamin Rus, fantoma din spatele Precon Transilvania. Ce s-a discutat? Nimeni nu știe exact, dar cu siguranță nu despre cum să facem lucrurile să meargă mai bine în țara asta. Între timp, purtătorul de cuvânt al CNAIR practică tăcerea mormântală, refuzând să ofere orice fel de explicație pentru această degringoladă administrativă.

Într-un final, scena se încheie cu același peisaj dezolant: proiecte blocate, interese obscure și o infrastructură care se zbate între incompetență și corupție. Până când vom rămâne captivi în această morișcă de abuzuri și neglijență? Rămâne de văzut.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img