AcasăStiri nationalePercheziţii la Poliţia Cluj: Şeful Inspectoratului, acuzat de favorizarea infractorului

Percheziţii la Poliţia Cluj: Şeful Inspectoratului, acuzat de favorizarea infractorului

Corupție la Vârf în Poliția Clujeană: Percheziții DNA la IPJ Cluj

Într-o demonstrație de forță anticorupție, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a descins în forță la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj, unde se pare că mizeria morală a atins cote alarmante. Sub lupa acuzațiilor se află chiar șeful IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, un nume greu, legat prin sânge de fostul ministru de Interne, Ioan Rus. Se pare că fructul nu cade departe de pom, iar chestorul este suspectat că și-a folosit influența pentru a evita suspendarea permisului de conducere, după ce a fost prins zburând cu 120 km/h pe o porțiune de drum unde viteza era strict reglementată.

Falsificare de Acte pentru Protecția unui Chestor?

Detaliile cazului sunt de-a dreptul revoltătoare. Conform surselor, Mihai Rus nu doar că a încălcat legea, dar a și orchestrat o falsificare grosolană a proceselor verbale de contravenție. În loc să își asume responsabilitatea pentru faptele sale, se pare că a preferat să transfere vina asupra soției sale, cu ajutorul agenților rutieri din subordinea sa. Aceștia, fie din teamă, fie din loialitate oarbă, au consemnat în acte o realitate alternativă, în care soția chestorului era la volan, nu el.

Acțiunile de luni ale DNA sunt doar vârful aisbergului într-un dosar care vizează „suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2024”. Anchetatorii au efectuat percheziții atât la Serviciul Poliție Rutieră al IPJ Cluj cât și la Biroul Poliție Rutieră de la Poliția Municipiului Cluj Napoca, semn că rețeaua de corupție ar putea fi mai extinsă decât se anticipa inițial.

Este un caz emblematic pentru modul în care corupția se poate infiltra și paraliza instituțiile statului, punând în pericol siguranța și binele cetățeanului de rând. Cu toate acestea, acțiunile DNA de astăzi reprezintă o rază de speranță, un semnal că nimeni nu este mai presus de lege, nici chiar cei care ar trebui să o apere.

Sursa

Must Read

spot_img