AcasăStiri nationaleO bandă dedicată camioanelor înmatriculate în UE.

O bandă dedicată camioanelor înmatriculate în UE.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere deschide benzi dedicate camioanelor înmatriculate în UE la „cântarele” din Borș II și Nădlac II

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat joi că începând de vineri, 16 februarie, la „cântarele” din Borș II și Nădlac II, vor fi deschise câte un culoar dedicat camioanelor înmatriculate în Uniunea Europeană. Automarfarele care ies din țară trebuie să treacă întâi prin Agențiile de Control și Încasare din vămi, numite popular și „cântare”. Abia apoi, transportatorii se pot prezenta la controlul de frontieră.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se laudă cu inaugurarea benzilor pentru camioanele UE în Calafat și promite mai multe

Anunțul privind deschiderea acestor benzi din Borș II și Nădlac II a venit după ce, în aceeași zi, a fost inaugurat un prim astfel de culoar în punctul vamal de la Calafat. „S-a deschis prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE în punctul vamal de la Calafat! Mai exact, în Agenţia de Control şi Încasare (ACI) a fost deschisă o bandă de circulaţie doar pentru autovehiculele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe cealaltă bandă va fi permisă circulația, atât pentru autovehiculele înmatriculate în statele membre UE, cât și cele înmatriculate în state non-UE”, a anunțat ministrul Transporturilor.

CNAIR implementează benzi de preselectare a traficului doar pentru camioanele înmatriculate în UE

Grindeanu a mai scris că măsura a fost luată în urma protestelor transportatorilor din luna ianuarie, aceștia fiind nemulțumiți, printre altele, de timpii mari de așteptare în vămi. „Astfel, cum am stabilit în discuții cu transportatorii, implementăm aceste benzi de preselectare a traficului rutier greu acolo unde configurația drumului o permite”, a transmis Sorin Grindeanu. Benzile noi create vor avea inscripția „EU” și vor putea circula pe acestea numai camioanele înmatriculate în Uniunea Europeană.

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img