AcasăStiri nationaleModificări la Codul Fiscal

Modificări la Codul Fiscal

O nouă ordonanță de urgență modifică Codul fiscal și Legile fiscale în România

Într-un nou episod al saga fiscală încă neîncheiată, Ordonanța de urgență nr. 30/2024 a intrat în scenă cu modificări majore pentru Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal și pentru art. LIX din Legea nr. 296/2023. Părea că deja ne complăceam în absurdul fiscal, dar iată că guvernanții ne uimesc cu alte capodopere legislative, menite să ne chinuie și mai mult viața de contribuabili.

Printre „noutățile” aduse de către această ordonanță se numără introducerea timbrelor fiscale pentru produsele din tutun și pentru cele destinate inhalării fără ardere. Să nu uităm că trebuie introduse pe piață pachete unitare de produse din tutun începând cu 20 mai 2024, ca să avem ce plăti mai mult la visterie. De parcă accizele nu erau deja suficiente pentru a strânge bani din buzunarele noastre răpite din greu.

Iar în capitolul „Cum să facem viața contribuabililor un adevărat coșmar”, guvernanții au decis să impună obligația depozitării produselor accizabile doar în anumite spații autorizate și declarate. Pentru că, evident, obiectivul lor este să ne întârească birocrația și să ne verifice la fiecare pas, doar nu cumva să le scăpăm vreun leu din taxe.

Și lista de aberații continuă, cu ușurință aruncată de la un articol de lege la altul, fără nicio grijă pentru birocrația sufocantă pe care o perpetuăm. Din document de rezervă în raport de primire de rezervă, din lege în Ordonanță de urgență, cu toții suntem aruncați în vâltoarea absurdului fiscal și a lipsei de sens care definesc ședințele lor de plen.

Iar pentru a sublinia cât de aproape ne sunt guvernanții, de grija față de cetățeni și de realitățile economice, a fost inclusă și o frumusețe despre factura electronică RO e-Factura. Da, pentru că cu toții așteptam cu sufletul la gură să transmitem facturile în sistemul național cu exactitatea unui ceas elvețian, pe care, evident, nu o putem plăti.

Să-i aplaudăm, așadar, pe cei care ne demonstrează că nu există limită la prostie și birocrație. Ei se pricep de minune la a accentua absurdul fiscal, iar noi, muritorii de rând, vom plăti nota de plată. Așa că, dragi contribuabili, pregătiți-vă buzunarele și sufletele, căci din nou suntem invitați la balul ilogic al codului fiscal.

Sursa: Bihor Just – Noi modificări aduse Codului Fiscal

Must Read

spot_img